Így lehet pénzügyileg is sikeres a 2020-as éved!

money.hu
Olvasási idő: 3 perc

Most, hogy átléptünk az új esztendő kapuján, érdemes gondolni a pénztárcádra és megnézni, hogy anyagilag milyen év vár rád. Megmutatjuk, hogyan tervezheted meg a pénzügyeidet!

Végy egy jó kalkulátort, és tervezheted is az éved!

Hasonlóképpen, ahogyan a karácsonyi kiadások esetében tetted, az év elején is érdemes egy leltárt készítened az adott évben várható költségekről. Ehhez nincs is feltétlenül szükség bonyolult módszerekre vagy alkalmazásokra!

Bőven elég, ha előveszel egy naptárat és összeírod, hogy mikor és pontosan milyen nagyobb kiadást látsz előre. Például, hogy tervezel-e nyaralni, ha igen, akkor mikor és hova, van-e tervben lakásfelújítás, szeretnél-e költözni az idén, le kell-e cserélni az autódat vagy ideje lenne-e beszerelni egy légkondit a nappalidba. 

Így pontosan látod majd, hogy melyik hónapban mire kell anyagilag felkészülnöd, melyik hónapban tudsz majd spórolni és mikor kell meghúzni a nadrágszíjat, másrészt pedig az is kiderül, hogy a jelenlegi bevételeid mennyire felelnek meg a terveknek

Az éves tervezéshez természetesen az is elengedhetetlen, hogy pontosan lásd az aktuális havi kiadásaidat, azaz itt az ideje, hogy frissíts egyet azon a táblázaton is, főleg, ha munkahelyet váltottál vagy valamilyen más okból változtak meg az anyagi kereteid. 

Hitel és személyi kölcsön - segítség a nagyobb beruházásokhoz

Ha a terveid nagyjából megegyeznek a lehetőségeiddel, akkor se dőlj elégedetten hátra! Ha időben felkészülsz a kiadásokra, még spórolhatsz is. Érdemes például minél előbb lefoglalni az utazáshoz a szállást és a repülőjegyet, de az is lehet, hogy a nyárra tervezett felújításhoz szükséges légkondihoz vagy a hűtőgéphez az év elején olcsóbban hozzájutsz. 

Nagyobb beruházásokhoz hitelt is igénybe vehetsz. A különböző személyi kölcsönök vagy lakáshitelek között jelentős különbségek lehetnek, ezért nagyon fontos, hogy alaposan tanulmányozd a feltételeket. Érdemes a saját bankod mellett más pénzintézet ajánlatait is átböngészned, lehet, hogy sokkal jobb ajánlatra bukkansz. 

Hitelkalkulátor - az igazi tervezőknek

Első lépésként nézd meg a kalkulátorainkat, ahol összehasonlíthatod a különböző konstrukciókat! A személyi kölcsönök iránti erős kereslet miatt egyre több pénzintézet teszi alacsony kamatokkal elérhetővé ezeket a hiteleket, ráadásul az igénylés folyamata is egyre könnyebb és kényelmesebb lesz.

Ma már igényelhetsz személyi hitelt otthon, a kanapén ülve is, ehhez csak egy okos eszköz és internetkapcsolat szükséges. 

Money.hu Tipp

Ha itt az ideje a lakásfelújításnak vagy éppen a költözésnek, akkor a lakáshitelek között nézelődj.

Kalkulátorunk most is segít abban, hogy megtaláld a számodra legoptimálisabb megoldást. Mivel a lakáshitel hosszú távú, akár évtizedes elköteleződést jelent, mindenképpen át kell gondolnod, hogy mekkora büdzséből gazdálkodhatsz, milyen egyéb rendszeres kiadásaid vannak, illetve hogy mekkora összegre van szükséged reálisan.

Egy gyors kalkulációt akár most is elvégezhetsz a beépített hitelkalkulátor segítségével!

Money.hu

widget

A hitelfelvevők tudatosságát mutatja, hogy az új lakáshiteleknél a legnépszerűbbek a kiszámítható, biztonságos, hosszú kamatperiódusú, azaz több évig vagy akár a futamidő végéig fix összegű törlesztőrészletet biztosító hitelek. A hivatalos adatok szerint például 2019 októberében átlagosan kilenc évre rögzítették az új lakáshitelek kamatait a hitelfelvevők. 

Főkép forrása: Unsplash

Kérj ingyenes kapcsolatfelvételt befektetési szakértőinktől!

Add meg adataidat, és ingyenes segítséget kapsz megtakarításaidhoz! A money.hu partnere, az Equilor elismert befektetési szakértője fog hívni téged.

Hogyan segít neked az Equilor szakértője?

  • megválaszolja a kérdéseidet
  • tájékoztat a piacon elérhető aktuális befektetésekről
  • bemutatja az infláció feletti hozamokat kínáló lehetőségeket
Kis türelmedet kérjük.
Ne hagyd el addig az oldalt!
Elérhetőséged úton van felénk.
Szakértőnk megkapta a felkérésed.
Hamarosan felveszi veled a kapcsolatot, hogy segíthessen.
Nem kaptuk meg az elérhetőséged.
Kérlek próbáld újra.