A személyi kölcsön igénylés nem egy megterhelő folyamat, leírásunkban kitérünk minden fontos pontra!

1.Saját lehetőségek felmérése személyi kölcsön igénylés előtt

Személyi kölcsön igénylés, úgy mint a legtöbb hiteligénylés előtt a legfontosabb kérdés, hogy mennyi a szabad jövedelmed. A havi jövedelemből levonva az átlagos havi kiadásokat (beleértve minden más hitel is), mennyi pénz marad az új hitel törlesztésére. Ha például havi nettó 250 ezer forint bevétel mellett a havi kiadás 150 ezer forint, akkor maximum 100 ezer forint marad a havi törlesztőrészlet fizetésére.

Jó tudni: A bank élettársaddal/házastársaddal együtt is vizsgálhatja a havi jövedelmeteket és a közös kiadásaitokat, ebben az esetben kettőtök összevont szabad jövedelmét nézik és ebből állapítják meg a maximális havi törlesztőrészletet.

2.Legjobb hitel kiválasztása és igénylése a money.hu-n

Nincs univerzálisan legjobb bank, mindegyik bank más típusú és eltérő helyzetben lévő ügyfeleket céloz meg. Kalkulátoraink segítségével ki tudod választani a számodra legkedvezőbb hitelt.

3. Részletes egyeztetés a bankkal a személyi kölcsön igénylés közben

Szükséges dokumentumok listájának áttekintése, beszerzésének megkezdése.

4.Dokumentumok benyújtása

5.Banki elbírálás

Amint minden szükséges dokumentumot megkap a bank, megkezdi azok átnézését, ellenőrzését, elkezdődik a hitelbírálat. A bankoknak saját belső szabályzatuk van, hogy miket kell vizsgálniuk egy igényléskor. Például az ügyfél kora, jövedelme, kintlévőségei, munkáltatója. Ezek alapján ügyfélminősítést végeznek. Ha ez valami miatt nem megfelelő, akkor még van lehetőség adóstársat is bevonni az igénylésbe, így esélye van az ügyfélnek mégis megkapni a kölcsönt.

6.Folyósítás

Az igényelt összeget a bank az eladó bankszámlájára utalja, vagy hitelkiváltásnál a másik bankhoz.