Egy új típusú, de számos magyartalan kifejezést tartalmazó levéllel támadnak az adathalász elkövetők. Az ügyfelek biztonságára hivatkozva kérik adataik frissítését, de így az óvatlan ügyfelek maguk sétálnak a bűnözők csapdájába – hívja fel az ügyfelek figyelmét közleményében az OTP Bank.

Az adathalász levél tárgya minden esetben: [Fwd: Kérem teljesítse kérését # ].

Segítünk vizuálisan is, így néz ki a levél, amellyel próbálkoznak a csalók:

Forrás: OTP Bank

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló leveleket kap az info@each.com.au vagy a webmaster@each.com.au címekről, akkor azonnal törölje, ne reagáljon a megkeresésre. Az OTP Bank nem küld ilyen leveleket!!! Az internetbankba csak a megszokott módon lépjen be, ne e-mailen küldött linkek alapján.

Olvasd el ezt is!
A korábbi években inkább a zsebtolvajoktól, manapság inkább a bankkártya csalóktól retteghetünk a karácsonyi bevásárlások idején. A Rendőrség és a Magyar Bankszövetség szerint ugyanakkor odafigyeléssel megelőzhető, hogy a kibertérben fussunk a pénzünk után.

Ha valaki mégis követi az utasításokat, akkor egy, az OTP Bank internetbankját utánzó oldalra jut, ahol személyes és bankkártya adatok megadását kérik. Ha valaki megadta, tegyen feljelentést a hatóságoknál, tegyen bejelentést az OTP Bank ismert csatornáin, illetve ellenőriztesse számítógépét/telefonját egy szakemberrel.

Borítókép: OTP Bank

Ft
100e Ft 10m Ft
Hibás összeg
12 hó 120 hó
Hibás időtartam
Sajnos erre a beállításra nem tudunk konstrukciót mutatni. Próbálj szerencsét a részletes keresőnkkel!
Elolvasom a teljes cikket...