Mi az a folyószámlahitel?

Bejegyzésünkből megtudhatod, mire számíthatsz folyószámlahitel esetén! Ha folyószámlahitel keretszerződést kötsz, a folyószámládon lévő pénz elköltése után negatívba is fordulhat az egyenleged. Ennek lényege, hogy egy magas kamatért cserébe a bank pénzét használhatod. A folyószámla egyenleged negatív részére mindaddig kell fizetni a kamatokat, amíg vissza nem fizeted azt. Mivel ez az

Tovább

Mi az a látra szóló kamat?

Bejegyzésünkből megtudhatod, mit kell tudnod a látra szóló kamatról! Kamatkörnyezettől függően a bankszámlán tartott pénz is kamatozhat. A lekötött betétekhez képest alacsonyabb hozamokra számíthatsz. Ha huzamosabb ideig van nagyobb összeg a számládon, akkor érdemes a bankszámla- összehasonlítás során ezt is számításba venned. Ezen kívül megoldás lehet még, ha a főszámla

Tovább

Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

Míg régebben lemondhattunk a pénzünkről, ha a reggeli órákban nem írták jóvá a bankszámlánkon, de ma már egész nap várhatjuk az átutalásokat. Most eláruljuk neked azt is, hogy hány órakor figyeld a számládat!

Tovább

Bankkártya jelentése

A bankkártya egy olyan eszköz, amely a bankszámlánkhoz kapcsolódik, és ezzel tudunk vásárolni vagy készpénzt felvenni.

Tovább

Telebank jelentése

A bank telefonos ügyfélszolgálata, ahol a bankszámlánkhoz kapcsolódó műveleteket tudunk kezdeményezni (pl. utalni), információhoz juthatunk, és más szolgáltatásokat is igénybe vehetünk.

Tovább

Átutalás jelentése

Az utalás olyan elektronikus fizetési mód, amelynek során a bankot megbízzuk egy konkrét összeg elküldésével a bankszámlánkról.

Tovább

Letéti számla

A letéti számla olyan számla, amelyen az elhelyezett összeget elkülöníti a bank az ügyfél részére, 
és csak bizonyos feltételek mellett használható fel.

Tovább