GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A MONEY.HU-RÓL
Mi az a money.hu?

Egy olyan weboldal, melynek célja, hogy segítsen eligazodni a bank- és pénzvilágban, megkönnyítse a pénzügyi termékek közötti eligazodást és a szimpatikus pénzügyi termék kiválasztását. Segíteni kívánjuk az általános pénzügyi műveltség fejlesztését is minden korosztály számára.

A fentiekben segítenek útmutatóink a hitelekről, megtakarításokról; továbbá saját fejlesztésű hitelkalkulátorunkbetét-összehasonlítónk és bankszámla-összehasonlítónk segítségével pár kattintással megtalálhatod a kedvező ajánlatokat.

Azért, mert mára több tucat bank versenyez az ügyfelekért, a bankok ajánlatai között lényeges eltérések vannak, és például a megfelelő hitel kiválasztásával milliókat spórolhatsz. A bankok kondíciós listái (hirdetményei) annyira összetettek, hogy nem szakmabeliként szinte lehetetlen a versengő ajánlatokat átlátni és sorba rakni. Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen mód erre, ha egy olyan szakmai, munkanaponként frissülő adatokat tartalmazó hitelkalkulátortbetét-összehasonlítót vagy bankszámla-összehasonlítót használsz, amely a bankok által is közzétett számokkal és információkkal dolgozik. Kalkulátorainkat összehangolt, profi szakmai csapatunk felügyeli és gondozza nap mint nap.

Az adatok munkanaponként frissülnek. Napi kapcsolatot tartunk fenn a legtöbb bankkal. Általában már 1 munkanapon belül követjük a banki változásokat.

Szerintünk a kedvező ajánlatok megtalálása csakis egy szakmai és könnyen ellenőrizhető banki termékeket összehasonlító kalkulátorral lehetséges, mellyel számos bank ajánlata összevethető, és objektív alapokon nyugszik a működése, hiszen számokkal dolgozik. Csapatunk az adatok pontosságára és frissességére maximális figyelmet fordít.

Szolgáltatásunk teljes mértékben díjmentes. Ez vonatkozik az tudástárra, a hitelkalkulátorbankszámla-összehasonlító vagy a betét-összehasonlító korlátlan használatára és a partnereink által nyújtott segítségre is, amennyiben bármilyen lakossági terméket igényelsz tőlünk.

Adatvédelmi elveink és nyilatkozatunk maximálisan védi az adataidat. A részleteket itt olvashatod.

A pénzügyi intézmények fizetnek azért, hogy érdeklődőket továbbítsunk feléjük, illetve jelzáloghiteleknél együttműködő partnerünk, a money.hu közvetítő Kft. Ennek díja minden esetben bele van építve a pénzügyi termékek kondícióiba, tehát ha magadtól besétálsz a bankba és mindent magadnak intézel, akkor is pontosan ugyanannyi kamatot, kezdeti költségeket kell megfizetned hitelek esetében, mintha rajtunk keresztül érdeklődsz először.

A money.hu tulajdonosa az ingatlan.com Zrt. A cég vezetői tapasztalt közgazdászok, pénzügyileg jártas szakemberek (bővebben rólunk). Cégünk sem közvetve, sem közvetlenül nem áll semmilyen tulajdonosi viszonyban egyetlen pénzintézettel sem, ebből a szempontból is függetlenek vagyunk.

Az ügyintézés során előfordulhat, hogy nem egyértelmű fogalommal, szakkifejezéssel találkozol. Ez esetben segít fogalomtárunk, melyben összegyűjtöttük a pénzügyi világban használatos szakszavakat és érthető formában tálaltuk azokat.

Ha bővebben szeretnél tájékozódni a hitelekről, betétekről és pénzügyekről (mivel is foglalkozik a bank, milyen hitelek, betétek vannak) akkor tudástárunk segítségedre lesznek. Ezeket a lehető legegyszerűbb megfogalmazásban írtuk - kerülve a pénzügyi világban használatos felesleges szakszavakat. Ha mégis olyan szakszóval találkozol, mely nem egyértelmű, akkor tudástárunkban megtalálhatod az adott szó magyarázatát.

Ha bármilyen további kérdésed vagy az oldallal kapcsolatos hasznos ötleted, javaslatod van, akkor kérjük írj az impresszumban található e-mail címek egyikére. Szívesen fogadjuk az új ötleteket, melyekkel további segítséget tudunk nyújtani látogatóinknak, illetve hasznos kérdéseddel a GYIK aloldalt is bővítjük.