A MagNethez kerültek a Sopron Bank ügyfelei

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.

A MagNet beszámolója szerint a Sopron Bank korábbi ügyfelei a soproni központi fiók mellett Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Veszprémben, valamint Balatonfüreden is a MagNet Bank ügyfeleivé váltak.

A tranzakciótól a MagNet a piaci részesedése növelése mellett új bankfiókokat, új munkatársakat, valamint az átvett betét- és hitelállománnyal járó üzleti lehetőségeket is várta - közölték. A MagNet munkatársainak száma 220-ról csaknem 350-re nőtt.

A tájékoztatás szerint

az ügyfélszámlák átadása automatikus, nem igényelt az ügyfelek részéről semmilyen beavatkozást.

A MagNet Bank szerződéses feltételei az ügyfélszámlák átadásának napján léptek életbe. A bank szolgáltatásait az ügyfélszámlák átvételét követően vehették igénybe az új ügyfelek.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A Sopron Bank betéti kártyáit felmondták, helyette új MagNet Bank Mastercard típusú bankkártyákat bocsátottak ki, ezeket a Sopron Bank ügyfelei június 1-től folyamatosan veszik át.

A Sopron Bank felmondta az értékpapír-számlavezetésre vonatkozó szerződéseket, a MagNet Bank ezt a szolgáltatást nem nyújtja, valamint nem ruházták át a széfszolgáltatásra vonatkozó szerződéseket sem.

A meglévő szerződések kamatai, díjai, költségei az ügyfelek számára kedvezőtlenül nem változtak - közölte a MagNet.

A MagNet Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG tavaly októberben írt alá szerződést a Hypo-Bank magyarországi leányvállalata, a Sopron Bank Zrt. megvásárlásáról. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tranzakcióhoz szükséges engedélyét idén februárban kapták meg.

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Róka László