Lakásvásárlás támogatással

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 3 perc

Lakásvásárlást terveztek? Igénybe vennétek az állami támogatásokat is, de nem tudjátok, pontosan melyik járna nektek? Az ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatása a megadott adataitok alapján kiszámolja, hogy milyen támogatásra és mekkora hitelre lennétek jogosultak.

A lakásvásárlást tervezők számára egyértelmű, hogy ingatlanhirdetéseket böngésznek, hogy megtalálják álmaik otthonát. Azonban a Hitelintéző szolgáltatással a vásárlás finanszírozásának áttekintése is ilyen egyszerű lehet. A kalkulált eredmény függvényében célzottabban lehet böngészni a hirdetések között.

Segítség a lakáskeresésben

Vágyak kontra lehetőségek – ezeket összehangolni leendő lakásunk megtalálásában bizony nem könnyű feladat. Különösen akkor, ha az érintettek rátalálnak egy olyan hirdetésre, amelyben álmaik otthonát képzelik el, és csak ezután próbálják felmérni, hogy jár-e nekik valamilyen támogatás, és a vásárláshoz szükséges hitelösszeget fel tudnák-e venni, ha szükség lenne rá.

Célszerűbb már hamarabb tisztában lenni a lehetőségekkel, és pénzügyi forrásaink ismeretében keresni leendő otthonunkat. Ebben tud segíteni a Hitelintéző. Hogyan? Mutatjuk!

Mi fér bele és mi nem?

A Hitelintéző pontosan megmutatja, hogy a saját erő, az elérhető támogatások és a hitel segítségével mekkora összeg fordítható lakásvásárlásra. Ehhez csupán néhány adatot kell megadni, percek alatt kitölthető. A lakásvásárlásra szánt összegben pontosan látható, hogy mekkora az önerő, az állami támogatással elérhető összeg és a lakáshitel összege is.

Emellett a Hitelintéző abban is segít, hogy az ingatlan.com kínálatából a reális célpontok között böngésszünk. Ugyanis a kitöltés után minden hirdetésnél látható lesz, hogy az adott hirdetésben szereplő ingatlan a kalkulált összeg alapján számunkra megvehető lenne-e vagy nem. Így a Hitelintéző abban is segítséget nyújt, hogy lerövidítheti a lakáskeresésre fordított – sok esetben nem kevés – időt.

A szolgáltatás rugalmas támpont lehet akkor is, ha még csak álmodozunk a lakásvásárlásról. Ugyanis többször visszatérhetünk, és ha változik az élethelyzetünk, akkor csak változtatunk az adatokon, és új kalkulációt kapunk. Például, ha növekszik az önerőnk, visszafizettünk egy korábbi kölcsönt, vagy bővül a család egy (vagy több) gyermekkel.

Olvasd el korábbi cikkünket, melyben arra a nagyon fontos kérdésre keressük a választ, hogy Honnan lesz pénz lakásra?

Ennyien szeretnének állami támogatást a vásárláshoz

Azok közül, akik az ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatásán keresztül kerestek valamilyen finanszírozási megoldást a tervezett lakásvásárlásukhoz, az idén 43 százalékuk érdeklődött a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében elérhető konstrukciók vagy a babaváró kölcsön iránt. Szemben a tavaly április óta eltelt tizenkét hónapra vetített 39 százalékos átlaggal. Vagyis ebben az évben már 100 lakásvásárlást fontolgató háztartásból 43 támaszkodna valamelyik támogatott verzióra 

– derült ki a money.hu április végi összefoglalójából.