Hitelkártya jelentése

Bank által kibocsátott kártya, mellyel a hitelkeret erejéig bármilyen terméket vagy szolgáltatást meg lehet vásárolni. Havi zárás előtt érdemes a teljes tartozást visszafizetni, így elkerülhető a kamatfizetés.

Megtehetjük, hogy nem a teljes összeget fizetjük vissza, viszont így a bank kamatot számol fel és a tartozást továbbvisszük a következő hónapra. A bankok gyakran adnak türelmi időt (30-45 nap), amíg kamatmentesen lehet a hitelkártyával vásárolni és csak ennek lejárta után kezdenek kamatot számítani.

Ha a türelmi időn belül nem fizetjük vissza a felhasznált összeget, akkor a bank visszamenőlegesen is megfizetteti a kamatot. Készpénzfelvételre nem ajánlott, mivel magas díjjal jár, és sok esetben annak pillanatától kezdve megindul a kamat felszámítása függetlenül az esetleges türelmi időtől.

Ha szeretnéd megtalálni a számodra legmegfelelőbb hitelkártyát, nézz körül a hitelkártya összehasonlító oldalunkon.

Ezeket az edukációs tartalmakat a money.hu szakértői csapata készíti neked, hogy könnyebben eligazodj a pénzügyi világban. Ha további segítségre van szükséged, akkor keresd a money.hu szakértőit! Kapcsolatfelvétel az [email protected] címen vagy a +36 1 799 1932-es telefonszámon. A tanácsadás ingyenes!

chatsimple