Hamarosan indul az azonnali fizetési rendszer

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Márciustól lényegesen könnyebb és főként gyorsabb lesz az átutalás, indul ugyanis az azonnali fizetési rendszer. Mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Túlzás nélkül óriási lépés az azonnali fizetési rendszer indulása március 2-án. Ma még sokszor akár 1-2 órát is kell várni, hogy befusson például az a pénz, amit neked utaltak. Ráadásul hétvégén nem működik a rendszer.

Az új azonnali fizetési rendszer már szerepelt nálunk ebben a cikkünkben, de mutatjuk a legfontosabbakat újra!  A lényeg, hogy a hét minden órájában - tehát szombaton és vasárnap is, éjjel is, hajnalban is - azonnal 5 másodpercen belül célba érnek a 10 millió forint alatti, lakossági utalások.

Ha például a közös nyaralás rád eső részét szeretnéd elutalni a társadnak, a telefonszámlát a szolgáltatónak vagy az ebéd árát a kollégádnak, akkor az összeg villámgyorsan megjelenik a számlájukon.

Így utalhatsz másodpercek alatt

A villámgyors utalásokat elektronikusan kell elindítani. Azaz ahhoz, hogy a szolgáltatást használhasd, semmit nem kell tenned, automatikusan működik, a netbankod vagy mobilbankod segítségével. Éppen ezért, ha még nincs netbanki, mobilbanki elérhetőséged, érdemes ezekkel kiegészítened a banki csomagodat.

Ha pedig már az átutalásoknál tartunk, az azonnali fizetési rendszer érkezése miatt érdemes alaposan átnézned azt a kimutatást, amit a bankok január végéig minden ügyfélnek elküldött. Ebből ugyanis kiderül, mennyit költöttél bankolásra, azaz például mennyibe kerül az átutalás a te bankodnál.

A kimutatás tehát jó alapot teremt ahhoz, hogy részletesen meg tudd tervezni, mennyi pénzt kívánsz bankolásra költeni. Ahogy korábbi cikkünkben is kitértünk rá, teljesen egységes elszámolásról van szó, tehát az egyes bankszámlák költségei is egyértelműen láthatók, azaz jól összehasonlíthatók. Ebből pedig az következik, hogy az esetleges váltás is egyszerűbb lehet!

Ha pontosan látod, a banki költségeidet könnyebben össze tudod hasonlítani más pénzintézet ajánlataival: a money.hu kalkulátorával például megnézheted, van-e olyan bank, amely amely jobban megfelel az igényeidnek. 

Ha nem vagy biztos benne, hogy mi lenne az ideális megoldás számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen vagy hívd a +36 1 799 1932-es telefonszámot. A tanácsadás ingyenes!