Építkezők, figyelem! Ingyenes tervrajzokból lehet válogatni

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 3 perc

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat. Mivel egyre több család fog építkezésbe, vagy vásárol átalakítandó ingatlant, a Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére.

Egyre több család építkezik vagy vásárol ingatlant, amelyet utána át szeretne alakítani. Az ehhez szükséges tervezéshez szakértelem kell, a terveket pedig drága elkészíttetni. A Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére – közölte Facebookra feltöltött videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Mintatervek

A Nemzeti Mintaterv Katalógus célja a Magyar Falu Programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása, és a magyar vidék épített környezete minőségének javítása. Ennek érdekében egy tájegységi karaktereket is hordozó, interneten ingyenesen elérhető családi ház tervadatbázist fejleszt a Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont. 

A www.mintatervkatalogus.hu honlapon jelenleg negyven tervből lehet választani, de a jövőben mintegy száz lesz elérhető – mondta Novák Katalin.

 A honlapról letölthető tervek építészeti minősége kiváló, műszakilag ellenőrzöttek és gazdaságosan megvalósíthatók. A tervek új épületek építéséhez és kockaházak átalakításához nyújtanak segítséget – ismertette Kolossa József, a Lechner Tudásközpont ügyvezetője.

Tervrajzok letöltése ingyen

Az alkalmazásnak köszönhetően az érintettek olcsóbban és gyorsabban szerezhetnek be szakmailag elbírált, műszakilag ellenőrzött, helyszíni adaptálásra alkalmas, egyszerű bejelentésre előkészített tervdokumentációt. Egy helyen találhatják meg a legfontosabb információkat, ami segíti a tervválasztást és a felkészülést az építkezésre.

A megfelelő terv kiválasztása után ki kell tölteni a honlapon elérhető felhasználási szerződést, azt el kell juttatni a Lechner Tudásközpontnak. A terv részletes műszaki dokumentációjának letöltésére a szerződés megkötése után van lehetőség.

- jelezte a Lechner Tudásközpont ügyvezetője.

Fontos a tájékozódás

Ahogyan a fenti honlapon a tervrajzok között, az építkezés egyéb fázisaiban is érdemes körültekintően választani. Fontos a megfelelő szakemberek, vállalkozók kiválasztása, akikre rábízzuk álmaink otthonának építését. Érdemes körültekintőnek lennünk akkor is, amikor az építkezés költségeinek finanszírozását tervezzük.

Ha az önerőnk nem fedezi teljesen a költségeinket, nézzük meg, hogy az állami támogatások és támogatott konstrukciók közül melyeket vehetjük igénybe az építkezésre. A családi otthonteremtési kedvezmény keretében elérhető támogatásokról, a hozzá kapcsolódó kamattámogatott hitelről itt tájékozódhatsz oldalunkon. A Babaváró hitelről pedig ezen az oldalon informálódhatsz.

Amennyiben az építkezéshez hitelre lenne szükségünk, a money.hu építési hitel kalkulátorában összehasonlíthatjuk egymással a banki ajánlatokat, és kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. A kalkulátorban megtaláljuk az államilag támogatott hiteleket, a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket és a piaci hiteleket egyaránt.

chatsimple