Kérdezd Valit! – Segítség vállalkozásoknak

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Megújult a Vállalkozói információs portál, a vali.hu. Az oldalon a vállalkozások számára elérhető támogatásokról, hitelekről, képzési és szakértői szolgáltatásokról tájékozódhatnak az érintettek.

Az oldalon a hazai vállalkozások pár kattintással személyre szabottan tudják megtalálni a rendelkezésükre álló állami támogatásokat, fejlesztési lehetőségeket - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára április 13-án online sajtótájékoztatón. (MTI)

Keresd az új Valit!

György László államtitkár szerint korábban a vállalkozóknak, a könyvelőknek, a pályázatíróknak akár több napra is szükségük volt a megfelelő hitelek kiválasztására és az aktuális pályázatok összegyűjtésére. A vállalkozókat segítő portál átalakításával most olyan rendszert fejlesztettek, amely nemcsak összegyűjti az elérhető hiteleket, támogatásokat, pályázatokat, képzési lehetőségeket, hanem a vállalkozásoknak közvetlenül fel is ajánlja a rájuk vonatkozókat.

Ez azért lehetséges, mert a rendszer a vállalkozások nyilvánosan elérhető adataiból dolgozik, így a portál a cég nevének beírása után az adott vállalkozás földrajzi elhelyezkedése, mérete, tevékenységi köre alapján megmutatja a cég számára elérhető, többségében államilag támogatott szolgáltatásokat, fejlesztési lehetőségeket

- ismertette az államtitkár.

Vállalkozókat segítő portál

György László felidézte, hogy a Vali elődjét egy éve a veszélyhelyzet kihirdetését követően hozták létre. A járvány alatt több mint 100 ezren kattintottak az oldalra, hogy tájékozódjanak az aktuális kormányzati intézkedésekről. A vállalkozások eddig a gazdaságvédelemmel összefüggésben, mostantól viszont már a gazdaság újranyitásáról találhatnak az oldalon információkat - hívta fel a figyelmet. Az államtitkár arra bíztatta a vállalkozókat, hogy regisztráljanak a megújult portálra, és

ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!


A money.hu cégeknek szóló kalkulátorai segítségével összehasoníthatod a céges kölcsönöket és a céges bankszámlákat.