A fodrászoknak és a kozmetikusoknak folyósítják a legtöbb támogatást

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Már több mint 50 ezren igényelték az egy hónapja elindított ágazati bértámogatást azok az önfoglalkoztatók, akik eddig munkavállalók híján kimaradtak a korábbi támogatásokból. Főként fodrászok és kozmetikusok éltek a lehetőséggel.

Az Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásával leginkább azok a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók élnek, akik alkalmazottak hiányában nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni korábban. Az átmeneti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenység valamelyikét folytató önfoglalkoztatók a garantált bérminimummal megegyező összeget kaphatnak - jelentette be Bodó Sándor.

Már 50 ezren igényeltek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint ezidáig több mint 50 ezer igénylés érkezett be - összesen mintegy 11 milliárd forint értékben. A kormányhivatalok nagyságrendileg 40 ezer önfoglalkoztatónak folyósítottak közel 8 milliárd forintot. 

A szépségipar szenvedett leginkább

A 219 ezer forintos egyszeri támogatás többek között a kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek, fodrászok és autósiskolai oktatók számára segítség az újraindulásban. Az ITM államtitkára elárulta, hogy a legtöbben kozmetikusok, fodrászok adtak be kérelmet, az 50 ezer igénylőből 22 ezren a szépségiparból érkeznek.

A legtöbb kérelem a fővárosból, Pest, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezett be.

Borítókép: Getty Images

Ez is érdekelhet
chatsimple