Már 200 milliárd felett igényeltek babavárót a Magyar Bankholdingnál

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Óriási érdeklődés mutatkozik a Magyar Bankholding tagjainál is igényelhető Babaváró kölcsön iránt: indulása óta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport együttesen több mint 211 milliárd forint kölcsönt folyósítottak az ügyfeleiknek. Az államilag támogatott hitelkonstrukció a gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt segítséget.

A 2019. július 1. és 2021. június 30. közötti időszakban

  • a Budapest Bank 37,17 milliárd,
  • az MKB Bank 35,11 milliárd,
  • a Takarék Csoport pedig 139,35 milliárd forint értékben

folyósított Babaváró kölcsönt, ezzel a házaspárok eddig összesen több mint 211 milliárd értékben igényelték a terméket a Magyar Bankholding tagbankjainál. Az ügyfelek döntő többsége a maximális, 10 millió forintos összeget kérvényezte.

A két éve indult Babaváró program kedvező feltételek mellett biztosít szabad felhasználású kölcsönt. A 2019. július 1-je és 2022. december 31-e közötti időszakban igényelhető kölcsönre az állam kezességet vállal. Az államilag támogatott hiteltermék maximális összege 10 millió forint, és legfeljebb 20 évre igényelhető.

„A Magyar Bankholding és annak tagbankjai számára is kiemelt jelentőséggel bír, hogya családtámogatási programokból maximálisan kivegyük a részünket. Meggyőződésem, hogy az erre épülő hitelkonstrukciók jelentős segítséget nyújtanak a családoknak, ezért is váltak és válnak a jövőben is az elsők között elérhetővé a három pénzintézet ügyfelei számára ezek a termékek – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Igazgatóságának elnöke.

Borítókép: xxx

chatsimple