Indulnak a pénzügyi élményórák az iskolákban

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

A program keretében az előző tanévben elkészültek a Pénzügyi Tudás Otthona tantermek a Pénziránytű Bázisiskola pályázat nyertes iskoláiban, az Alapítvány felkészítette a bázisiskolák trénereit és kipróbálásra kerültek az Alapítvány által fejlesztett élménytananyagok is. Szeptembertől minden készen áll, hogy széleskörben indulhasson a program az ország hat vidéki városában:

  • Debrecenben,
  • Dunaújvárosban,
  • Győrben,
  • Kisújszálláson,
  • Szegeden
  • és Veszprémben.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. A bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat.

Borítókép: Getty Images

chatsimple