Már az UniCreditnél is elérhető a Google Pay

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Az UniCredit Bank az Apple Pay októberi bevezetése után november 30-tól a Google Pay-jel való fizetést is lehetővé teszi ügyfelei számára. Az alkalmazás segítségével – mely minden, a bank által kibocsátott lakossági és vállalati betéti és hitelkártyával használható – egyetlen mozdulattal fizethetnek a felhasználók, gyorsan és egyszerűen. A lehetőség az elmúlt hetekben szinte valamennyi hazai pénzügyi intézetnél elérhetővé vált.

Egyre egyszerűbb lesz a fizetés

A Google Pay használatához mindössze le kell tölteni az alkalmazást a Google Play áruházból, majd regisztrálni a felületen a bankkártyát. Az alkalmazás Android-os mobilkészülékekre, tabletekre és okosórákra egyaránt telepíthető, a fizetéshez pedig az eszközt – szükség szerint annak feloldását követően – csak közelíteni kell a POS-terminálhoz: az elfogadást pipa jelzi. Az üzletekben való fizetés mellett a Google Pay használható weboldalakon, továbbá appon belüli fizetésre is azoknál az alkalmazásoknál, ahol a „Vásárlás a Google Pay használatával” gomb megtalálható.

„Bankunk a Google Pay bevezetésével egy újabb eszközt adott ügyfelei kezébe ahhoz, hogy még egyszerűbben intézhessék pénzügyeiket. Ez és az Apple Pay jól illeszkedik az UniCredit Bank digitalizációs folyamatába: folytatjuk digitalizációs fejlesztéseinket azért, hogy folyamatosan javítsuk az általunk kínált ügyfélélményt és megerősítsük ügyfélkapcsolatainkat, kézzelfogható előnyöket biztosítva ügyfeleink számára” – emelte ki Giacomo Volpi, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese.

Android+NFC

A Google Pay alkalmazás bármely Android Lollipop 5.0 vagy újabb verziót futtató okostelefonnal és tablettel, illetve okosórákkal is használható, amennyiben a készülék támogatja az érintésmentességet lehetővé tevő NFC-t (Near Field Communication). Az alkalmazásban regisztrált kártyán tárolt adatok védelméről többszintes biztonsági védelem gondoskodik.

Borítókép: Google Play