Idén is díjaztak a bankszektorban, az egyik szereplő díjhalmozással söpört

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 4 perc

Tizenhatodik alkalommal hirdették meg a hazai bankszektor legrangosabb versenyét tavaly, melynek díjait idén február 10-én osztották ki. A pénzügyi intézetek seregszemléjét életre hívó Mastercard 2021-ben teljeskörűen megreformálta a versenyt: többek között új kategóriákban mérhették össze tudásukat a bankok, melyek teljesítményét itthon és nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri értékelte.

A zöldítés és a digitalizáció terén is nagy a versenyfutás

A legjobb magyar pénzügyi szolgáltatásokkal és termékekkel nyolc kategóriában versenyezhettek a bankok. Az olyan, a verseny kezdete óta meglévő díjak mellett, mint Az év mobilbanki megoldásaAz év lakossági ajánlata vagy az Az év fenntartható bankja, új kategóriákban is díjazták a pályázatokat: Az év UX megoldása, Az év kártyadesignjaAz év marketingkommunikációs kampánya, vagy Az év vállalati termék – és szolgáltatás innovációja kategóriák debütáltak 2021-ben.

„Amikor a Mastercard - Év Bankja verseny megújítása mellett döntöttünk, az volt a célunk, hogy megőrizzük azt az értéket és presztízst, amit ez a verseny több mint másfél évtizede megteremtett. Ugyanakkor technológiai újítóként folyamatosan azon dolgozunk, hogy azokat a szolgáltatókat állítsuk reflektorfénybe, amelyek egyedi, innovatív, magas színvonalú termékekkel, szolgáltatásokkal és kezdeményezésekkel teszik egyszerűvé és átláthatóvá ügyfeleik pénzügyeit, miközben támogatják a társadalmilag fontos ügyeket és a fenntarthatóságot” – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Négy kategóriát vitt el az OTP

Az év bankja fődíjának (Mastercard – Év Bankja 2021) győztese az egyes kategóriákban elért eredmények alapján az OTP Bank lett, melyet 4 kategóriában (Az év mobilbanki megoldásaAz év UX megoldásaAz év fenntartható bankjaAz év marketingkommunikációs kampánya) is a legjobbnak ítélt a magas presztízsű, szakmai zsűri.

Az év társadalmi kezdeményezése kategóriában az Erste Bank végzett az első helyen, míg Az év UX megoldása kategóriában Gránit Bank érte el az első helyezést (holtversenyben az OTP Bankkal).

Az év bankára díj nyertesét ezúttal is a hazai pénzintézetek vezetői szavazták meg. A díjazott dr. Búza Éva a Garantiqa Hitelgarancia vezérigazgatója, ahol több mint tíz éve dolgozik.  Korábban a MÁV, az MNB, a Magyar Posta, és a Magyar Fejlesztési Bank kötelékében is tevékenykedett.

Az először meghirdetett Az év vállalati termék és szolgáltatás innovációja díjat a Budapest BankAz év kártyadesignja díjat a Takarékbank kapta, míg Az év lakossági ajánlata kategóriában a CIB Bank lett a legjobb.  

Az év társadalmi kezdeményezése kategóriábankülöndíjban részesült a Magyar Bankszövetség Jótett Bank kezdeményezéséért, amely a hazai pénzügyi szektor összefogásával segítette a világjárvány elleni védekezést.

A Mastercard – Év Bankja 2021 végeredménye

Az Év Bankja: OTP Bank

2.      helyezett: Erste Bank

3.      helyezett: Gránit Bank

Az Év Bankára: dr. Búza Éva, Garantiqua Hitelgarancia Zrt.

Az év lakossági ajánlata 2021

1.      helyezett: CIB Bank

2.      helyezett: Raiffeisen Bank

3.      helyezett: Gránit Bank

Az év mobilbanki megoldása 2021

1.      helyezett: OTP Bank

2.      helyezett: Erste Bank

3.      helyezett: Gránit Bank

Az év UX megoldása 2021

1.      helyezett: Gránit Bank és OTP Bank megosztva

2.      helyezett: CIB Bank

3.      helyezett: Erste Bank

Az év vállalati termék és szolgáltatás innovációja 2021

1.      helyezett: Budapest Bank

2.      helyezett: UniCredit Bank

3.      helyezett: OTP Bank

Az év társadalmi kezdeményezése 2021

1.      helyezett: Erste Bank

2.      helyezett: Budapest Bank

3.      helyezett: Takarék Bank

Az év fenntartható bankja 2021

1.      helyezett: OTP Bank

2.      helyezett: K&H Bank

3.      helyezett: Erste Bank és Gránit Bank megosztva

Az év kártyadesignja 2021

1.      helyezett: Takarékbank

2.      helyezett: MKB Bank

3.      helyezett: Budapest Bank

Az év marketingkommunikációs kampánya 2021

1.      helyezett: OTP Bank

2.      helyezett: Erste Bank

3.      helyezett: K&H Bank

Borítókép: Getty Images