Közel 100 milliárdnyi gyorskölcsönt folyósított az MFB

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 1 perc

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram keretében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB Pontokat üzemeltető Közvetítő Hálózaton keresztül összesen több mint 11 ezer ügyletet hagyott jóvá, csaknem 98 milliárd forint értékben - közölte a pénzintézet hétfőn.

A végső kedvezményezetteknek történő folyósítás 9,5 ezer kérelem esetében, közel 84 milliárd forint értékben meg is történt már

- jelezték. Az MFB tájékoztatása szerint az átlagos kölcsönösszeg 8,8 millió forint volt.

A folyósított hitelt döntő többségben, 93 százalékban

  • készletbeszerzésre,
  • munkabérre
  • és béren kívüli működési költségek

finanszírozására vették igénybe.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön célja a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint egyesületek és nonprofit társaságok talpon maradásának biztosítása volt. A program tavaly március 8-tól indult, a hiteligényeket november 30-ig lehetett benyújtani a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB pontjain.

A 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos kamatmentes hitelt saját forrás nélkül lehetett igényelni. A kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj); a törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni. (MTI)

Borítókép: Getty Images