Itt vannak az új rezsiárak!

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Személyi kölcsön igénylés előtt mindenképp kalkulálj, hogy minél több pénzt spórolhass a számodra legjobb konstrukcióval.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Németh Szilárd csütörtök reggel, a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos ismertette az új rezsiárakat.

Villamosenergia

  • 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár.
  • Aki e felett fogyaszt, az 70,10 forint/kWh. A jelenlegi piaci ár 268 forint lenne, de a magyar lakosság 70,1 forintot fizet.
  • Az éjszakai áram 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár.

Földgáz

  • 1729 köbméteres éves fogyasztásig, tehát 144 köbméter/hó fogyasztásig megmarad a kedvezményes tarifa, ami 102 forint köbméterenként.
  • E felett 747 forint/ köbméter lesz az új hazai lakossági ár. A valós világpiaci ár 1020 forint lenne, de a hazai lakosság nem ezt fogja fizetni.
  • A korábbiakkal megegyezően megmarad a nagycsaládos kedvezmény, amely 300 ezer nagycsaládost érint: 3 gyereknél 600 köbméterrel emelkedik, a 4 gyerekeseknél 900 köbméterrel, 5 gyereknél még további 300 köbméterrel a fogyasztási limit és így tovább.
  • Egy új kedvezményt is bejelentettek, az egy mérővel rendelkező társasházaknak: ahol a társasházaknál egy mérő van, abban a esetben, ha nyilatkozik a társasház, akkor az albetétesenként felszorzódik a kedvezmény mértéke.

A MONEY.HU REZSIKALKULÁTOR OLDALÁN MINDEN RÉSZLETES INFORMÁCIÓT MEGTALÁL A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN

Borítókép: Getty Images

chatsimple