Jövő májusban jön az MBH Bank

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

2023 májusában fog egyesülni a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., ettől kezdve új néven, MBH Bank Nyrt-ként folytatja működését. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank az ország második legnagyobb bankja lesz - derül ki a Magyar Bankholding money.hu-hoz is eljuttatott közleményéből.

Bank

Három bank egyesülése zajlik

Mint ismeretes, 2022. március 31-én egyesült a Budapest Bank és az MKB Bank a Magyar Bankholding által irányított bankfúzió keretében. Az egyesült hitelintézet az átmeneti időszakban MKB Bank Nyrt. néven működik. 

A Takarékbank Zrt. csatlakozására 2023 májusáig kerül sor, és ekkor történik meg az új bank - MBH Bank Nyrt.- márkájának bevezetése is.

Az ország második legnagyobb bankja lesz az MBH Bank

Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel. A pénzintézet mintegy 2,3 millió ügyfelet szolgál majd ki, valamint piacvezető pozícióban lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban is.

Új névhez új arculat

Az új név kiválasztását több mint egyéves szakmai márkaalkotási folyamat előzte meg, tapasztalt marketingesek bevonásával. A bankcsoport felmérésekkel vizsgálta a bankokkal, pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatos itthoni és nemzetközi ügyféligényeket.

Szándékosan új márkanevet választottunk, jelezve, hogy teljesen új bankot építünk, új szintre kívánjuk emelni az ügyfélélményt, ötvözve a három bank erősségeit és örökségét. Friss, letisztult, modern arculattal folytatjuk tovább az építkezést, hogy nemzetközi mércével is sikeres bankká váljunk és értéket teremtsünk ügyfeleinknek és Magyarországnak egyaránt

- mondta az új név kapcsán Dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

Az új névvel és arculattal tehát 2023 májusában találkozhatnak az ügyfelek, elsőként a nagyobb fiókok újulnak majd meg, amelyeket követi majd a többi bankfiók is.

Megújul a teljes bankkártya portfólió és természetesen az online felületeket is érinti majd az arculatváltás.

chatsimple