Ellopták a hitelkártyám – mitévő legyek?

money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Ellopták a hitelkártyád? Vagy talán elveszett? Elmondjuk, mit tegyél ezekben az esetekben!

"Ellopták a hitelkártyám". Kevés felismerés tudja jobban kétségbe ejteni az embert, miközben a pénztárcájában kutat reménytelenül, ilyenkor azonban mégis az a legfontosabb, hogy ne ess pánikba. Elvégre lehet, hogy nem ellopták a hitelkártyád, lehet, hogy csak elveszett vagy otthon felejtetted.

Az első és legfontosabb dolog, hogy azonnal értesítsd a bankodat a hitelkártyáddal kapcsolatos kellemetlenségről, és kezdeményezd a kártya letiltását.

Fontos tudni, hogy a hitelkártya elvesztése esetén az esetlegesen a bejelentés előtt keletkezett kárt maximum 15 000 forintig az ügyfelet, azaz a kártyatulajdonost terheli, míg a bejelentés utáni kárt a bank köteles viselni.

A hitelkártya elvesztése vagy ellopása esetén a letiltás után pótkártyát kell igényelni.
Bankonként eltérő díjszabása van a kártya letiltásnak és a pótkártya-igénylés díjának is, ezekről bővebben a banki hirdetményekben tájékozódhatsz.

chatsimple