Miért jó a hitelkártya és hogyan érdemes használni?

money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy valójában mire is jó a hitelkártya, illetve hogy szükségünk van-e rá egyáltalán. Bejegyzésünkben ezekre a kérdésekre adunk választ!

Ha röviden szeretnénk megválaszolni a kérdést, akkor az alábbi három pontban tudnánk összefoglalni a hitelkártya felhasználásának módjait:

  • interneten történő fizetésre, így, ha esetleg visszaélnek a hitelkártyáddal, nem tudják elvenni az összes pénzedet
  • visszakapunk a vásárlásunk összegéből bizonyos százalékokat
  • 0%-os hitelt vagy kamatkedvezményt lehet igénybe venni azoknál a bankoknál, ahol van ilyen termék.

Hitelkártyás költések után számos kedvezményt lehet igény bevenni. A legáltalánosabb, hogy a költéseink után bizonyos százalékot visszatérítenek a hitelkártyához rendelt számlára, vagy ezt a százalékot pontokban kapjuk meg, amiket különböző webáruházakban lehet levásárolni. Általában a bankok meghatározzák, hogy havonta maximum mennyi kedvezményt adnak. Például 1%-ot adnak, de csak 200 000 forint költésig.

Van olyan lehetőség is, amikor meghatározott boltokban rögtön a vásárlásunk árából kapunk kedvezményt.

A fentiekből következően, ha valaki okosan, megfontoltan használja a hitelkártyáját, akkor kedvező lehet a használata. Ennek azonban fontos feltétele, hogy mindig határidőre visszafizesse a teljes felhasznált hitelkeret összegét, és jól kihasználja a kedvezményeket, amiket a hitelkártya nyújt.

Egy másik megközelítés alapján úgy is felfoghatjuk a hitelkártya nyújtotta lehetőségeket, hogy míg a hitelkártyával tulajdonképpen a bank pénzét költöd, addig a saját tőkédet be tudod fektetni vagy kamatoztatni tudod.

chatsimple