Lakáshitel

Mire vehetek fel lakáshitelt?

Lakáshitel használt lakásra

HASZNÁLT LAKÁSRA

Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyet nem az építtetőtől, hanem az előző tulajdonostól vásárolsz meg (használt lakás).

Lakáshitel építésre

ÉPÍTÉSRE

Minden olyan ingatlan építésére felvehető hitel, amit magánemberként építesz saját telkedre

Lakáshitel átalakításra

ÁTALAKÍTÁSRA

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan átalakítására igényelhető hitel, melyhez nem szükséges építési engedély.

FÉLKÉSZ INGATLANRA

A bankok félkész ingatlan megvásárlására és befejezésére nyújtott hitelei minden építés alatt álló családi ház, ikerház vagy sorház megvásárlásához felhasználható.

TULAJDONKÖZÖSSÉG MEGSZÜNTETÉSÉRE

Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyben már valamekkora tulajdonjoggal rendelkezel, de tulajdoni hányadodat növelni szeretnéd.

TELEK VÁSÁRLÁSÁRA

Olyan építési telek megvásárlására felvehető hitel, amely belterületen fekszik és a földhivatali nyilvántartásban lakóövezeti telekként van bejegyezve.

Lakáshitel új lakásra

ÚJ LAKÁSRA

Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyet közvetlenül az építtetőtől vásárolsz és melynek nem volt előző tulajdonosa.

Lakáshitel bővítésre

BŐVÍTÉSRE

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház legalább egy lakószobával való bővítésére igényelhető hitel.

TETŐTÉR BEÉPÍTÉSRE

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház tetőterének beépítésére igényelhető hitel.

KORSZERŰSÍTÉSRE, FELÚJÍTÁSRA

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház felújítására vagy korszerűsítésére igényelhetők, de csak Magyarország területén található ingatlanok felújítására fordíthatók.

ÜDÜLŐ, NYARALÓ VÁSÁRLÁSÁRA

Ezzel a hitelformával, belterületre bejegyzet üdülőt, nyaralót vásárolhatsz, amik használatbavételi engedéllyel rendelkeznek.

SZABAD FELHASZNÁLÁSRA

Szabadon elkölthető pénzhez juthatsz, amennyiben megfelelő ingatlanfedezetet tudsz felajánlani.

Mindent értek!

 • lakáscélok megoldására
 • sokrétű felhasználási lehetőség
 • állami támogatások
 • ingatlanfedezet miatt magasabb hitelösszeg
 • kamatkedvezmények
Lakáshitel kalkulátor

KALKULÁLJ AZONNAL​

 • ha csak a legolcsóbb ajánlat érdekel
 • néhány adatot kérünk csak
 • azonnali eredmény

LAKÁSHITEL TUDNIVALÓK

Bővítés

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház legalább egy lakószobával való bővítésére igényelhető hitel.

Tovább olvasom

Üdülő, nyaraló vásárlása

A bankok üdülő vásárlására nyújtott hitelei olyan üdülő vagy nyaraló vásárlására vehetők fel, amelyek jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkeznek és a földhivatali nyilvántartásban belterületi üdülőként vagy nyaralóként vannak bejegyezve.

Tovább olvasom

Telek vásárlása

Olyan építési telek megvásárlására felvehető hitel, amely belterületen fekszik és a földhivatali nyilvántartásban lakóövezeti telekként van bejegyezve.

Tovább olvasom

Új lakás vásárlása

Minden olyan új ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyet közvetlenül az építtetőtől vásárolsz és melynek nem volt előző tulajdonosa.

Tovább olvasom

Felújítás, korszerűsítés

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház felújítására vagy korszerűsítésére igényelhetők, de csak Magyarország területén található ingatlanok felújítására fordíthatók.

Tovább olvasom

Építés

Minden olyan ingatlan építésére felvehető hitel, melyet magánemberként építesz saját telkedre és ehhez rendelkezel jogerős építési engedéllyel és tervdokumentációval

Tovább olvasom

Átalakítás

Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan átalakítására igényelhető hitel, melyhez nem szükséges építési engedély.

Tovább olvasom
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK LAKÁSHITELRŐL
Mi az a money.hu és hogyan tud segíteni a lakáshitel felvételben?

A money.hu egy olyan weboldal, melynek célja, hogy segítsen eligazodni a bank- és pénzvilágban, megkönnyítse a pénzügyi termékek közötti tájékozódást és a szimpatikus pénzügyi termék kiválasztását. Segíteni kívánjuk az általános pénzügyi műveltség fejlesztését is minden korosztály számára.

Azonban tudjuk, hogy kiválasztani a legjobb megoldást nem könnyű, hiszen rengeteg ismeretlen fogalom, kifejezés létezik a pénzügyekben, amit sokan nem ismernek és megrettennek tőlük, ráadásul a sok bank még több ajánlata között könnyű elveszni, ami miatt sokszor a könnyebb megoldást választjuk, és bemegyünk a bankunkhoz és rájuk bízzuk magunkat. 

Cégünk azonban szeretne az embereknek abban is segíteni, hogy az ügyfél egyéni élethelyzetére személyre szabott konstrukciót tudja kiválasztani az összes bank ajánlata közül, amivel ügyfeleink a lehető legjobban járnak. 

De hogyan csináljuk mindezt? Ha megadod elérhetőségedet, akkor szakképzett kollégáink megkeresik a számodra legmegfelelőbb bankot, segítenek eligazodni a dokumentumok sokaságában és végig vezetnek a hitelezés egész folyamatán. Így nem kell többször is bemenni a bankfiókba, ha esetleg kimaradt valami, tehát rengeteg időt spórolsz, csak már akkor, ha a teljes dokumentáció össze van gyűjtve, illetve benyújtásra került a hiteligénylés.

Cégünk továbbá jó kapcsolatot ápol a bankokkal, és ha kollégáink segítségével kapod meg a hitelt, akkor általában háromféle kedvezmény van, melyeket megkaphatsz, ez az adott banktól függ.

Ezek lehetnek:

 • utalási díj visszatérítés, 
 • előtörlesztés/végtörlesztés díjelengedés, 
 • és kamatkedvezmény.

Szolgáltatásunk teljes mértékben díjmentes számodra. Ez vonatkozik minden szolgáltatásunkra, vagyis  a tudástárra,a hitelkalkulátorbankszámla-összehasonlító vagy a betét-összehasonlító korlátlan használatára, és a partnereink által nyújtott segítségre is, amennyiben bármilyen lakossági terméket igényelsz tőlünk, köztük a lakáshitelt is. 

Hogyan lehetséges ez? A pénzügyi intézmények fizetnek azért, hogy érdeklődőket továbbítsunk feléjük, illetve jelzáloghiteleknél együttműködő partnerünk, a money.hu közvetítő Kft. felé.

Ennek díja minden esetben bele van építve a pénzügyi termékek kondícióiba, tehát ha magadtól besétálsz a bankba, és mindent magadnak intézel, akkor is pontosan ugyanannyi kamatot, kezdeti költségeket kell megfizetned hitelek esetében, mintha rajtunk keresztül érdeklődsz először.

Mára több tucat bank versenyez az ügyfelekért, a bankok ajánlatai között lényeges eltérések vannak, és például a megfelelő hitel kiválasztásával milliókat spórolhatsz. A bankok kondíciós listái (hirdetményei) annyira összetettek, hogy nem szakmabeliként szinte lehetetlen a versengő ajánlatokat átlátni és sorba rakni.

Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen mód erre, ha egy olyan szakmai, munkanaponként frissülő adatokat tartalmazó hitelkalkulátort, betét-összehasonlítót vagy bankszámla-összehasonlítót használsz, amely a bankok által is közzétett számokkal és információkkal dolgozik. Kalkulátorainkat összehangolt, profi szakmai csapatunk felügyeli és gondozza nap mint nap.

Az összehasonlító oldalunk ugyanakkor többféle rendezési módra képes attól függően, hogy neked mi a fontos. 

Azt minden keresésnél gondold végig, hogy mennyire fontos neked, hogy a hiteled minél olcsóbb legyen, vagy hogy mennyire legyen biztos az, hogy a havi törlesztőd ne változzon sűrűn, vagy esetleg , hogy a kezdeti költségeid ne legyenek magasak, vagy, hogy a végén a legkevesebbet fizess vissza. Sajnos a különböző szempontok szerint nem minden esetben ugyanazt az ajánlatot kapod.

Ha javasolhatjuk, akkor próbálj minden esetben olyan hitelek közül válogatni, amik kevésbé kockázatosak, azaz ahol a törlesztőrészlet változása nem történik 5 évnél gyakrabban (a törlesztőrészlet változását a kamatperiódus beállításával tudod meghatározni). Természetesen ha további kérdések merülnének fel benned, hogy hogyan tudsz jó választást csinálni úgy, hogy éjjelente nem azon aggódsz, hogy a törlesztőd az egekbe szökhet, akkor keress minket, segítünk.

 

Lakáshitel felvétel során a bankok nagyon szigorúan ellenőrzik, hogy a leendő ügyfelük szerepel-e a központi hitelinformációs rendszer (KHR) negatív listáján (BAR lista), ugyanis ha igen, akkor nagy valószínűséggel nem fog tudni hitelt felvenni. Hogy mi ennek az oka? A bankok nem szeretnének olyan ügyfeleket hitelezni, akikkel a múltban megtörtént, hogy a hitelt nem tudták törleszteni és emiatt fizetési késedelembe estek.

Milyen esetekben lehet mégis esélye, hogy kapok hitelt? Csak akkor lehet rá esély, ha be tudod bizonyítani, hogy ha szerepelsz a KHR negatív listán, azonban ez adminisztrációs hiba. Abban az esetben is van esélyed, ha ez az esemény régen volt, azóta saját erőből teljesen rendezted tartozásod, és meggyőző igazolható keresettel és stabil munkakörülményekkel rendelkezel. Azonban valószínűleg ebben az esetben is egyedi bírálatban alá fogsz kerülni.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

● A koronavírus-járvány lényegében mindenhol átírta a korábbi forgatókönyveket: a lakások és a lakáshitelek piacán is az óvatosság lett a főszereplő.

Óvatosság lett úrrá a lakás- és a hitelpiacon

A koronavírus-járvány lényegében mindenhol átírta a korábbi forgatókönyveket: a lakások és a lakáshitelek piacán is az óvatosság lett a főszereplő. Csökkent az eladási kedv: szeptember első négy hetében 18 százalékkal kevesebben hirdették meg a lakásukat eladásra, mint a múlt év azonos időszakában. A lakáshitelezési piac is visszafogottabb lett, a piaci

Tovább