Meghosszabbítják a GYES, GYED és GYET jogosultságokat

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Automatikusan meghosszabbodnak a lejáró gyes, gyed és gyet jogosultságok – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán. Bíznak abban, hogy ezzel is segítséget tudnak nyújtani az érintett családoknak.

A koronavírus járvány harmadik hulláma miatt az iskolák ismét átálltak a digitális oktatásra. Az óvodák sem tartanak nyitva, csak ügyeletet biztosítanak kiemelten szükséges esetben. Ez komoly megterhelést jelenthet a családoknak – mondta Novák Katalin.

Automatikus a meghosszabbítás

Ezért gondoltak idén is azokra, akiknek ebben az időszakban jár le a gyes, gyed vagy gyet jogosultsága. Ezeket a juttatásokat automatikusan meghosszabbítják mindaddig, amíg az iskolák és az óvodák működése a mostanihoz hasonló lesz, tehát a tavaszi szünet végéig.

Ezekről a juttatásokról van szó:

GYES – gyermekgondozást segítő ellátás

GYED – gyermekgondozási díj

GYET – gyermeknevelési támogatás

A miniszter hangsúlyozta: bíznak abban, hogy ezzel is segítséget tudnak nyújtani az érintett családoknak.

Tájékozódj a gyermekes családoknak nyújtott állami támogatásokról is a money.hu-n! Szakértői segítséget kaphatsz a CSOK támogatás és kamattámogatott hitel, a Babaváró hitel, az Otthonfelújítási támogatás és a felújítási hitel témaköreiben is.