Jó hír a Szép-kártyásoknak! Mától átjárhatóak az alszámlák

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Az év végéig szabad az átjárás a Szép-kártya egyes alszámlái között, így mintegy egymillió munkavállaló bármelyik Szép-kártya zsebből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért vasárnaptól.

Idén év végéig a Széchenyi Pihenő Kártyával bármelyik alszámláról lehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett célokra.

Átjárás az alszámlák között

A kormányrendelet szerint a Szép-kártyával az eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körbe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleg is elfogadható, illetve a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja. (MTI)

A vasárnap hatályba lépő változás nagy könnyebbséget jelent a felhasználóknak, hiszen a Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámláira utalt béren kívüli juttatás bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható. A járványhelyzet alatt eddig nem használt szálláshely, vagy a szabadidő zsebből mától már lehet vendéglátásra is költeni

- mutatott rá Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI tájékozatójában.

Idén év végéig használható így a Szép-kártya

A fokozatos újranyitás következő állomásánál, amint négymillióan lesznek beoltva, a védettségi igazolvánnyal számos turisztikai szolgáltatás válik elérhetővé, így a vendéglátás alszámlán összegyűlt összegből akár fürdő-, uszodabérlet is vásárolható, vagy a szállásdíj is kiegyenlíthető lesz - sorolta a lehetőségeket az államtitkár.A bankkártyádat is magaddal vinnéd? Időnként jó, ha átnézed, mennyibe is kerül neked a bankolás, mind a bankszámlaköltségek, mind pedig a kártyadíjak tekintetében. A money.hu bankszámla-összehasonlítója segítségével megtalálhatod az igényeidnek legmegfelelőbb bankszámlát és bankkártyát.

Ez is érdekelhet