Pályázati sajtóközlemény

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Az ingatlan.com Zártkörűen Működő Részvénytársaság támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra.

A „Komplex, algoritmus-alapú, elektronikus lakossági hitelezési platform” című, 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00276 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 493.516.800, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 286.824.510, - Ft.

Tervezett projekteredményünk egy komplex, bankfüggetlen, algoritmus-alapú, elektronikus lakossági hitelezési platform, mely által bárki online, gyorsan tud tájékozódni a piacon és a számára legjobb, legolcsóbb hitelről, melyet (online) meg is tud igényelni.

A magyar lakossági hitelpiac komplex, bankfüggetlen digitális megújítását célozzuk annak érdekében, hogy a hitelfelvevők megtalálják a kockázati besorolásuknak megfelelő legjobb árazású hitelterméket (jelzáloghitel, személyi kölcsön) és azt a lehető leghatékonyabb, gyors, kiszámítható és online folyamaton keresztül érhessék el. A megoldás azon túl, hogy a hiteligénylők számára megmutatja az egymással versenyző termékeket, a nem számlavezető bankok számára jelentősen megkönnyíti más pénzintézetek ügyfeleinek elérését, kedvezőbb árazású és kényelmesen elérhető hiteltermék felkínálását. A lakossági hitelfelvételi folyamat jelenleg hosszadalmas, kevéssé kiszámítható és költséges. Mindez a lakossági ügyfelek alacsony pénzügyi tájékozottságával párosulva rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe hozza a kölcsönigénylőt. Sérül az ügyfelek választási szabadsága és az autonóm, megalapozott döntés meghozatalának esélye alacsony.

A célként kitűzött termékfejlesztésünk nemzetközi szinten is figyelemreméltó lesz, mert képességet teremt az online hiteligények teljeskörű feldolgozására a hazaihoz hasonló, komplex szabályozói környezetben is.