Hamarosan jön a kamatmentes zöld csok

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 1 perc

Októberben elindul a Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programja – amelyben legfeljebb 70 millió forint, 2,5 százalékos kamatozású hitel igényelhető energiatakarékos otthon építése esetén – és az ehhez kapcsolódó kamatmentes, zöld csok-kölcsön – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a zöld otthon program és az ahhoz kapcsolódó zöld csok-kölcsön lehetőséget ad arra, hogy a nagycsaládosok is még környezettudatosabban élhessenek.

Korábban a money.hu is beszámolt arról, hogy a jegybank a program keretében magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására nyújtható hitellel jön.

Sőt, arról is írtunk, hogy bővül a zöld hitelek köre a bankoknál. Az MNB kiterjeszti a hitelintézetek számára zöld vállalati és önkormányzati tőkekövetelmény-kedvezmény programját. A bankok így a program keretei közt adhatnak zöld hiteleket egyebek közt az elektromobilitás, fenntartható agrárium fejlesztésére, sőt iparági megkötés nélkül egyéb, a környezeti fenntarthatóságot szolgáló finanszírozási célokra is.

Borítókép: Getty Images

chatsimple