A bankoknál is kezdődik a Black Friday, jóváírásokkal akciózzák a személyi kölcsönöket

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 3 perc

Idén a pénzintézetek is felkészültek a Black Friday néven elterjedt, de valójában már rég nem csak egy péntek erejéig tartó év végi nagy leárazásokra. A CIB, a Raiffeisen és az UniCredit Bank is jóváírási akciókat hirdetett. Ez röviden annyit tesz, hogy meghatározott összegű hitelfelvételnél akár több tízezer forintot is jóváírnak a kölcsönfelvevő bankszámláján. Az akcióhoz várhatóan további bankok is csatlakoznak. A népszerű vásárlási szezonban nemcsak a választott terméket, hanem a pénzintézetek ajánlatait is tanácsos összehasonlítani. Mert nem mindig a legakciósabb a legkedvezőbb is egyben.

Jóváírási akciókkal készülnek a bankok a Black Friday-re

Több bank is pénzvisszatérítési akcióval várja a személyi kölcsönt igénylő ügyfeleket a “fekete péntek” időszakában:

  • A CIB Bank minimum 1 millió forintos személyi kölcsön felvétele után 100 ezer forint jóváírást teljesít a hitelfelvevő CIB Banknál vezetett bankszámlájára, ha az igénylés az erre kijelölt banki weboldalon történik a promóció feltételeinek megfelelően 2023. november 13-26. között.
  • A Raiffeisen Bank 1 havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget (de maximum 50 ezer forintot) ír jóvá a feltételeket teljesítő igénylőknek, szintén legalább 1 millió forintos kölcsönösszeg felvétele esetén, ha az igénylés 2023. november 16-30. között történik.
  • Az UniCredit Bank két akciója összevonásra kerülhet a 2023. november 20-december 3. közötti akciós időszakban. Ugyanis a már régebben futó cashback akció 50 ezer forintos pénzvisszatérítése a Black Friday időszakban extra 30 ezer forintos jóváírással egészül ki. Így összesen 80 ezer forintot kaphatnak vissza az akciós feltételeket teljesítő, legalább 5 millió forintos személyi kölcsönt igénylők.
  • Az OTP Bank Black Friday promóciója 2023. november 20-24. között tart, és az online OTP InternetBankon keresztül igényelt, legalább 1 millió forintot elérő személyi kölcsönökre vonatkozik a 40 ezer forintos jóváírás, a promóciós feltételek teljesítése esetén.
Black Friday pénzvisszatérítési akciók - arany malacpersely mellett pénzérmék, és black friday felirat betűlufiból

Ugyanakkor olyan személyi kölcsön akciót is találunk az év ezen időszakában, amikor vásárlási utalványt kaphatnak az akciós feltételeknek megfelelő hiteligénylők. Nem kizárt, hogy a következő napokban és hetekben több bank is akciókat hirdet majd a vásárlási szezonban igen népszerű személyi kölcsön termékeire. 

Egy jó választással sok pénz maradhat a zsebedben

Jelenleg egy 2 millió forintos személyi kölcsön esetében a havi törlesztőrészlet 7 éves futamidőre nézve a legolcsóbb ajánlatoknál 37 ezer forint körül alakul. Míg egy drágább konstrukciónál akár 48 ezer forint is lehet. A teljes visszafizetendő összegben pedig több mint 900 ezer forint különbség is mutatkozhat a legolcsóbb és a legdrágább ajánlat között. Érdemes tehát összehasonlítani az ajánlatokat, ha kölcsönre van szükség a vásárláshoz. 

A személyi kölcsönök ma már az igényléstől számítva akár órák alatt a bankszámládon lehetnek. Ugyanakkor hitelfelvétel előtt alaposan mérlegelni kell, hogy belefér-e a havi kiadásokba a kölcsön törlesztőrészlete. Nem szabad teljesen kifeszíteni a költségvetést, mindig kell, hogy maradjon pénzügyi mozgástered

- hívják fel a figyelmet a money.hu szakértői. 

chatsimple