CSOK Plusz Extra – Egy bank már jóváírást is ad, ha CSOK Pluszt igényelsz

Kárdási Adrienn
Kárdási Adrienn
Olvasási idő: 3 perc

A januárban indult CSOK Plusz iránt élénk érdeklődés mutatkozik. Már az első hónapban több mint ezer beadott hitelkérelem történt a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerint. Ahogy már korábbi elemzésünkben megnéztük, a CSOK Plusz jogszabályi feltételei ugyan egységesek, de a hitel egyes kondícióiban vannak eltérések a bankok között.

Jellemzően a  hitel kamatában és a hitelfelvétel kezdeti költségeiben jelentkező különbségek mellett most már van olyan bank is, amelynél jóváírási akció várja a CSOK Pluszt igénylő házaspárokat. 

“A CSOK Plusz hitel mellé adott jóváírási akcióval CIB Bank rukkolt elő először, amelynek keretében a pénzintézet egyszeri 120 ezer forintot ír jóvá a hitelfelvevő bankszámláján, az április 30-ig hiánytalanul befogadásra kerülő hitelkérelmekre, ha a hitel folyósítása (első részfolyósítása) is megtörténik legkésőbb az év végéig”

- mondta Korponai Levente, a money.hu vezetője. Hozzátette:

“A hitelfelvétel mellé nyújtott jóváírási akciók nem idegenek a kamattámogatott hitelek esetében sem, a Babaváró hitel felvételekor is több bank ad akciós “ingyenpénzt” az igénylőknek. Ugyan a CSOK Pluszhoz jelenleg még csak egy bank kínál pénzvisszatérítést, de a babavárós logika alapján hamarosan további pénzintézetek is beszállhatnak a jóváírási versenybe.”

Fiatal pár a banki ügyintézővel konzultál

Így még magasabb kedvezményt is elérhetsz

A jóváírás mértéke tovább is növelhető más banki termékek vagy szolgáltatások igénybevételével.

A CIB-nél például a CSOK Plusz hitelhez nyújtott pénzvisszatérítésen felül további jóváírás jár online-videóbankáros hiteligénylés esetén, és korábbi, meghatározott időszakban kötött Babaváró kölcsönszerződés után is. Így összesen akár 200 ezer forintot is kaphatsz:

  • amennyiben a CSOK Plusz Kamattámogatott hitel hiánytalan befogadása a weboldalon keresztül online csatornán, videóbankár segítségével történik, és megfelelsz az előírt igénylési és technikai feltételeknek, további 40 ezer forint jóváírást biztosít a bank.
  • amennyiben a CSOK Plusz Kamattámogatott Hitel hiánytalan befogadását több, mint 60 naptári nappal megelőzően bármely hitelintézetnél Babaváró kölcsön szerződést kötöttél, további 40 ezer forint jóváírást kapsz.

A Babaváró hitelhez nyújtott jóváírást jellemzően bankszámlanyitás mellé adott pénzvisszatérítéssel lehet növelni. A Gránit és a CIB Banknál például a feltételek teljesítésével akár 260 ezer forint, míg a K&H és a Raiffeisen Banknál 240 ezer forint egyszeri jóváírás is elérhető.

A Babaváró hitel mellé adott jóváírások legfontosabb jellemzőit és bankonkénti feltételeit korábbi cikkünkben foglaltuk össze:

Az eltérő banki kondíciók és kedvezmények miatt mind a kamattámogatott, mind pedig a piaci kamatozású hiteleknél fontos az összehasonlítás. Így megtalálhatod a számodra legkedvezőbb feltételekkel rendelkező konstrukciót.

chatsimple