A hitelkártyáddal „ingyen” pénzhez juthatsz, ha résen vagy

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

A hitelkártyákat a magas kamatozás miatt sokan "veszélyesnek" tartják. Pedig, ha  helyesen használod, akkor nemcsak a bank pénzét használhatod, amikor szükséged van rá pár hétig, hanem például a kártyás forgalmad bizonyos százalékát is visszakaphatod.  Mutatjuk, mire kell figyelned! 

A legtöbben előítélettel fogadják a hitelkártyákat, de csak addig, amíg meg nem ismerik a használatukra vonatkozó egyszerű szabályokat és a kártyához kapcsolódó előnyöket. Kis odafigyeléssel még megtakarítást is elérhetsz a hitelkártya használatával. Két egyszerű szabályt kell betartanod ahhoz, hogy jól járj a hitelkártya használatával. Lássuk a szabályokat!

Két egyszerű szabály

A hitelkártyák előnye, hogy a megfelelő használattal akár 40-45 napig kamatmentesen is tudod használni a bank pénzét. Ebből következik az első szabály: mindig időben fizesd vissza a hitelkártyás költéseid teljes összegét. A bank küldeni fog értesítést - például sms-t arról, hogy meddig és mennyit kell fizetned

Ha elfelejtenéd határidőre visszapótolni a hitelkereted összegét, akkor bizony elég magas kamatot kell fizetned. Ugyanakkor,  ha csak egy picit is odafigyelsz a határidőre, például beállítasz magadnak emlékeztetőt a telefonodra, hogy mikor kell utalnod a pénzt, akkor egész biztos, hogy nem fogsz a magas kamat csapdájába esni. 

Jöjjön a második szabály: a hitelkártyáddal ne vegyél fel készpénzt, az ugyanis lényegesen drágább mulatság, mint a bankkártyás készpénzfelvétel. Egyrészt jellemzően elég magas díja is lehet, másrészt pedig kamatot is azonnal meg kell fizetned utána, ebben az esetben ugyanis nincs 40-45 napos kamatmentes időszak, mint a vásárlásoknál. Ezt könnyen elkerülheted, ha figyelsz  arra, hogy készpénzt mindig a folyószámládról veszel fel az ahhoz rendelt bankkártyával.

Pénzt is kaphatsz vissza!

Érdemes azt is tudnod, hogy vannak olyan kedvezményeket biztosító hitelkártyák is, amelyekkel a kártyás forgalmad után pénzt kaphatsz vissza a bankodtól. Ennek feltételeiről, részleteiről olvashatsz a kártyás pénzvisszatérítésekről és kedvezményekről szóló cikkünkben.

A különböző kedvezmények természetesen jól jöhetnek, azonban érdemes alaposan átgondolnod a megfelelő hitelkártya kiválasztását. Egy számlához, kártyához rengeteg díj tartozhat, emiatt pedig a költségek között - főleg a hitelkártyák esetében - nagy a szórás. A pénzintézetek ajánlatainak összehasonlításához érdemes kipróbálnod a money.hu bankszámla-kalkulátorát is.

chatsimple