Elmondjuk, mennyi pénzt jelentenek az állami támogatások

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Sokféle állami támogatás létezik. Nem is meglepő, ha nem mindenki tudja nyomon követni, mire mennyi pénzt kaphat, ezért most felvázoljuk a lehetőségeket!

Hitel hétfő című videósorozatunk legújabb részében sorra vesszük az állami támogatásokat! Kiszámoljuk, hogy maximálisan mekkora összeget lehet a támogatások segítségével összegyűjteni.

Állami támogatások - mennyi jár nekem?

Az állami támogatásokat a legtöbb család igyekszik kihasználni. Ezért különösen fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek azokkal a feltételekkel, amelyek az igényléshez szükségesek. Tudnotok kell, hogy az egyes támogatási elemek egész pontosan mire is használhatóak fel, illetve hogy teljesítitek-e a jogszabályi feltételeket

Ha nem tudjátok, hogy megfeleltek-e a CSOK feltételeinek, itt ellenőrizhetitek. Ha pedig azt szeretnétek megtudni, hogy jogosultak vagytok-e a Babaváró hitelre, nézzétek meg itt.

Mennyi az annyi?

Hogy maximálisan ki tudjátok aknázni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt  - amely 10 millió forint vissza nem térítendő összeget jelent -, legalább 3 gyermek szükséges, vagy 3 gyermek születését vállaljátok, új ingatlan vásárlása vagy építése mellett.

Ezeknek a feltételeknek megfelelve még 15 millió forint kamattámogatott hitelt is igényelhettek. 

Ha házasok vagytok (és a feleség még nem töltötte be a 41. életévét), a 10 millió forintos Babaváró kölcsönnel is érdemes számolnotok. Ehhez nagyon ajánlott azonban, hogy a futamidő első 5 évében szülessen legalább 1 gyermeketek, mert csak akkor lesz kamatmentes a hitel.

Tehát ha összeszámoljuk, akkor már 35 millió forintos támogatásról beszélünk, melyből 10 millió CSOK vissza nem térítendő, a 10 milliós babaváró és a 15 milliós kamattámogatott hitel, az alapvetően visszatérítendő támogatás, melyhez kamattámogatást kaptok.

Trencsán Erika, a money.hu pénzügyi szakértője

Jól látszik, hogy az állami támogatások nagyon sok pénzt jelentenek, főleg azoknak, akik a maximális összegeket ki tudják használni. Ők jellemzően a legalább 3 gyermeket vállaló családok. 

Alábbi videónkból sok egyéb részletet is megtudhattok! A CSOK és a Babaváró hitel mellett kitérünk a két- vagy többgyermekes családok lakáshitel tartozásának csökkentésére és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására is. 

Ha szeretnél még hasonló videókat látni, kövesd te is Facebook-oldalunkat! Hitel hétfő című videósorozatunkban hétről hétre segítünk eligazodni a különböző banki termékek tengerében!

Ha tájékozódni szeretnél pénzügyi lehetőségeidről, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen vagy hívd a +36 1 799 1932-es telefonszámot!

chatsimple