Hitelnet.hu a money.hu része lett!
A hitelnet tartalmai mostantól a money.hu-n érhetők el. Még több hasznos információ és segítség vár az oldalainkon!

Last minute tévévásárlási dömpinget várnak a kereskedők a foci EB előtt

Kreivich Orsolya
Kreivich Orsolya
Olvasási idő: 2 perc

Nyakunkon a foci Eb és az olimpia, így ismét fókuszba kerültek a televíziók: mindenki a legjobb, legmodernebb készüléken, vagy projektor segítségével akarja nézni kedvenceit. A MediaMarktnál a money.hu kérdésére ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy nem minden úgy van, mint azt az elmúlt években megszoktuk, a koronavírus járvány ugyanis alaposan átírta a készülékvásárlási trendeket. A vállalat szerint leginkább 2020 tavaszán, illetve tavaly év végén pörgött fel a televíziók iránti kereslet, az első és a második járvány hullám idején vásárolták a legtöbb készüléket. 

Covid-hatás a tévébeszerzésben

A Nielsen mérése szerint tavaly év végén a 18-59 éves korosztályt tekintve naponta átlagosan 4,5 órát tévéztek az emberek, ami rekordot jelent az eddigi méréseket illetően. Ezt a MediaMarkt beszámolója is alátámasztja, ugyanis rekordot döntött a tévékészülékek forgalma is, amikor bezártak az iskolák és az óvodák. A cég értékelése szerint a családok a televízókat általában két generációval jobb típusra cserélték le.

„Ahogy megfizethetőbb lett az áruk, úgy nőtt a nagyképernyőjű televíziók népszerűsége.” – mondta Szilágyi Gábor. A MediaMarkt ügyvezető igazgatója hozzátette: „míg a korábbi években ezen készülékek közül is jellemzően a belépő kategóriások taroltak, ma már gyakorlatilag 50 százalékban a közép- és felső kategóriásokat viszik.”  A MediaMarktnál eladott készülékek 85 százaléka már okostévé, 70 százalékban 4K UHD készüléket keresnek a vevők. Egyre inkább fontossá válik az is, hogy a televízión elérhető legyen a nagyobb streaming-szereplők, így például a Netflix vagy a HBO szolgáltatása is.

Last minute vásárlásokra számítanak

A MediaMarkt tapasztalatai szerint az elmúlt években a nagyobb futballesemények előtt általában 10-20 százalékkal nőttek a tévéeladások, s ezt a hitelakciók is segítették. Bár – ahogy említettük - a járvány miatt sokan vásároltak készüléket az elmúlt hónapokban – ám a vállalatnál úgy számolnak, hogy rengeteg last minute vásárló lesz, s így az EB most is meghozza várt forgalomnövekedést. 

Ha kíváncsi, milyen hitelakciókkal készülnek az Eb-ra a bankok – innen megtudhatja.