Még itt sincs a nyár, mégis beindult a viharszezon a biztosítóknál

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Átlagosan 50 ezer forintos kárt okozott a január közepén Magyarországon végigvonuló szélvihar. A heves szél ablakokat tört be és tetőket rongált meg főként Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom megyében - közölte a K&H. Az összeállításból kiderül az is, hogy kulcsfontosságú a károk pontos dokumentálása: a kárbejelentést 0-24 órában lehet intézni a K&H online felületén, hogy mielőbb megérkezzen a kártérítés. 

Megindult a kárbejelentési lavina

Már jóval a nyári viharszezon előtt, január közepén komoly gondokat okozott az időjárás Magyarországon. Január harmadik hétvégéjén nagyon erős szélvihar söpört végig az országon. A K&H-hoz a viharos napokat követő hétfőn a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett. Elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és megrongálódott tetők miatt fordultak a lakóingatlan-tulajdonosok a biztosítóhoz.  

Főként Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében okozott komolyabb károkat a vihar. Bár a károk összesítése még folyamatban van, az előzetes adatok szerint

átlagosan 50 ezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek: ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető összegnek.

Gyorsak és pontosak lehetünk az online kárbejelentővel

A K&H szakértői kiemelték, hogy minden időjáráshoz köthető káreseménynél nagyon fontos a pontos dokumentáció a gyors ügyintézés érdekében. Ezt szolgálja az is, hogy a K&H-nál a viharkárokat a legrövidebb időn belül, egyszerűen bejelenthetik az online kárbejelentő platformon, amely nonstop elérhető, így hétvégén is.

A gyors bejelentés után a biztosító szakemberei rövid idő alatt elvégzik a kárfelmérést, és szinte azonnal megtörténik a jóváhagyott összeg kifizetése annak érdekében, hogy a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek mielőbb helyrehozhassák a károkat.

Borítókép: Getty Images