Nyitnak a lakossági MFB Pontok, ahová az otthonfelújítási pályázatot lehet benyújtani!

Kárdási Adrienn
Kárdási Adrienn
Olvasási idő: 1 perc

Indul az Otthonfelújítási Program, melynek finanszírozási összegére való igényt kizárólag személyesen a lakossági MFB Pont Plusz hálózatában lehet benyújtani. De pontosan mi is ez a hálózat pontosan, és hol találod meg az MFB Pontokat? Ennek jártunk utána.

Az energetikai korszerűsítési program finanszírozása a Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) keresztül zajlik majd. A 108 milliárd forint keretösszegű program közvetítésének jogát a közvetítői feladatok ellátására kiírt, nyílt, az európai uniós jogszabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárás során az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el. 

A három hitelintézet összesen 266 MFB Bank Pont Plusz bankfiókban teszi elérhetővé a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait az ügyfelek számára. Az első 128 MFB Pont Plusz 2024. május 30-ig, a további 138 db pedig június 30-ig nyílik meg.

Bankfiók belső tere.

Hol találhatóak a lakossági MFB Pont Pluszok?

A 2021-2027 közötti időszakban az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül juthatnak tehát egyrészt a vállalkozások, hamarosan pedig a lakossági ügyfelek is európai uniós forrású kölcsönökhöz. Ide tartozik az Otthonfelújítási Program keretében nyújtható finanszírozási összeg is. Hiszen az a pályázó önrésze mellett kamatmentes kölcsönből és vissza nem térítendő támogatásból tevődik össze.

A lakossági MFB Pont Pluszok tulajdonképpen az MBH, az OTP és a Gránit bankok kiemelt fiókjai lesznek, tehát ezen bankfiókokba kell majd bemenni, ha részt szeretnél venni az Otthonfelújítási Programban. 

A lakossági ügyfeleket kiszolgáló MFB Pont Pluszok elérhetőségei megtalálható a Magyar Fejlesztési Bank honlapján, a bankfiók nevét és pontos címét is tartalmazó listában.

Az MFB Pont Plusz hálózatok összesen 134 járásban elérhetőek.

chatsimple