Az OTP-nél is lehetséges a mobilappos kölcsönigénylés

Kárdási Adrienn
Kárdási Adrienn
Olvasási idő: 7 perc

A mai rohanó világban egyre fontosabb, hogy minden ügyünket intézhessük online, kényelmesen, bárhonnan, akár a mobilunkról is. Ez alól a hitelfelvétel sem kivétel: ma már számos bank kínál lehetőséget például a személyi kölcsönök mobilapplikáción keresztüli igénylésére. Ehhez június végén az OTP is csatlakozott, de egyelőre még csak az előbírálattal rendelkezők igényelhetnek személyi kölcsönt az OTP MobilBankban.

Ilyen feltételek mentén igényelhetsz személyi kölcsönt az OTP MobilBankban

Az OTP mobilapplikációjában, az OTP MobilBank felületén történő személyi kölcsön igényléshez egy sor szabálynak kell megfelelni. Mutatjuk, melyek ezek:

 • OTP MobilBankban kizárólag előbírált ajánlattal rendelkező ügyfeleknek van lehetősége kölcsönt igényelni 2024. június 25-től.
 • Amennyiben nem rendelkezel előbírált ajánlattal, a MobilBankban akkor is kezdeményezheted az igénylést, azonban ebben az esetben átirányításra kerülsz az OTP Internetbank felületre. 
 • Az OTP MobilBankban csak OTP Személyi Kölcsön és OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön igényelhető.
 • OTP Otthon Személyi Kölcsön igénylésére a MobilBank felületen nincs lehetőség. 
Egy ik kézben mobiltelefon, banki applikációval, másik kézben papírpoharas kávé

A bank különböző igénylési csatornákon tudja fogadni a személyi kölcsön kérelmeket, ugyanakkor nem mindegy, hogy ezek közül melyiket választod:

 • Az OTP MobilBank felületen megkezdett kölcsönigénylés kizárólag az OTP Internetbankban folytatható, egyéb más csatornán (bankfiók, Contact Center) történő folytatására nincs lehetőség!
 • OTP MobilBankban más csatornán megkezdett igénylés nem folytatható! 
 • Ha adóstárs bevonására van szükség, a mobilbanki igénylés elutasításra kerül azzal a tájékoztatással, hogy bankfiókban benyújtott igénylés esetén lehetőség van adóstárs bevonására.

Az OTP MobilBankos igénylés előnyei

Kényelmesebb, de nem drágább

Az OTP MobilBankban igényelt kölcsön árazását tekintve megegyezik a mindenkor hatályos OTP Személyi Kölcsön és OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel feltételeivel. 

Nincs folyósítási díj

A teljeskörű online hitelfelvétel esetén, amikor az igénylés benyújtása és a szerződés megkötése egyaránt az OTP MobilBankban történik, a folyósítási díjat nem kell megfizetni.

Hitelkiváltás is kezdeményezhető

OTP Banknál fennálló fogyasztási hitelek OTP Személyi Kölcsönre történő kiváltása:

A MobilBanki felületen igényelt személyi kölcsönből (kizárólag előbírált ajánlat esetén) kiváltható az OTP Banknál fennálló forint alapú OTP Személyi Kölcsönből, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből, OTP Felújítási Személyi Kölcsönből, valamint OTP Otthon Személyi Kölcsönből származó tartozás.

 • Minimum 10.000 forintot elérő vagy azt meghaladó fennálló tartozás váltható ki. 
 • Az új kölcsönösszegnek legalább 500.000 forinttal magasabbnak kell lennie a kiváltott tartozásnál. 
 • Hitelkártya és Folyószámlahitel feltöltésére, ÖNYP Személyi Kölcsön, illetve más pénzügyi intézménynél fennálló tartozás kiváltására nincs lehetőség az OTP MobilBank felületen. 

OTP Banknál fennálló fogyasztási hitelek OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitellel történő kiváltása:

Az OTP MobilBank felületén igényelhető hitelkiváltásra is OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel, de kizárólag meglévő, az OTP Banknál fennálló forint alapú OTP Személyi Kölcsönből, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből, OTP Felújítási Személyi Kölcsönből, valamint OTP Otthon Személyi Kölcsönből származó tartozás kiváltására.

Ugyanakkor nincs lehetőség az OTP Mobilbank felületén a következő tartozások kiváltására:

 • OTP Banknál fennálló Önkéntes Nyugdíjpénztári tagoknak nyújtott személyi kölcsön,
 • OTP Áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsön, 
 • OTP Tartozásrendező kölcsön,
 • az OTP Banknál vezetett hitelkártya és folyószámlahitel hitelkeretek feltöltése
 • más pénzügyi intézménynél fennálló forint alapú személyi kölcsönből, lakossági folyószámlahitelből, hitelkártyából, vagy áruvásárlási kölcsönből származó tartozás.

Személyi kölcsön igénylés mobilappban más bankoknál

Más bankok mobilapplikációjának is szerves része már a személyi kölcsön igénylése, eltérő módokon, de számos pénzintézetnél van rá lehetőség, például:

 • CIB Bank Mobilalkalmazás: telefonos előkalkuláció és szelfis számlanyitás szükséges hozzá (meglévő ügyfeleknek ez nem kell)
 • Erste George App: új ügyfeleknek regisztráció után szelfis azonosítás szükséges hozzá, meglévő felhasználóknak bejelentkezés után indítható az igénylés
 • K&H mobilbank: meglévő ügyfeleknek
 • MBH személyi kölcsön online igényléséhez a bank egy online hiteligénylő oldalra irányít, nem adja fel opcióként az MBH mobilappot
 • MyRaiffeisen mobilapplikáció: akkor is indítható az igénylés, ha a jövedelem nem a Raiffeisen Bankhoz érkezik, de jövedelemigazolás feltöltésére van szükség
 • UniCredit mBanking mobilapplikáció: a bank meglévő ügyfeleinek ajánlott kölcsönigénylési mód, videoazonosítás nélkül

A banki mobilapplikációk mellett a hitelintézetek, pénzügyi szolgáltatók weboldalain, internetbankjaiban is online módon indítható a kölcsönigénylés, anélkül, hogy be kellene menned a bankfiókba. Ezek használatához csupán a megfelelő technikai eszközökre (pl. számítógép, mobiltelefon, stabil és biztonságos internetkapcsolat, stb.), illetve némi  felhasználói jártasságra van szükség. Emellett nagyon fontos az is, hogy a felületekre, alkalmazásokba belépéshez használt felhasználói azonosítókat, jelszavakat biztonságosan kezeld, és illetéktelen személyeknek ne add ki! Győződj meg róla, hogy mindig az adott bank hivatalos és valódi felületére vagy alkalmazásába lépsz be, és nem egy nem egy igazinak kinéző, de valójában hamisított oldalra. 

Az összehasonlítást nem lehet kihagyni 

A mobilapplikáción keresztüli személyi kölcsönök kétségtelenül kényelmes és gyors megoldást kínálnak a hitelfelvételhez. Azonban a sietség és a kényelem nem mehet a tudatosság rovására. Ahhoz, hogy a legjobb döntést hozd, és megtaláld a legkedvezőbb feltételeket, elengedhetetlen a különböző bankok ajánlatainak összehasonlítása.

A személyi kölcsönök árát a kamat, illetve a THM mutatja meg. Minél alacsonyabb a teljes hiteldíjmutató, annál olcsóbb a kölcsön. Érdemes összehasonlítani a teljes visszafizetendő összegeket is, ezzel számszerűsítve, hogy mennyibe kerülne a futamidő végéig az adott konstrukció. A hitelek saját paramétereidre szabott összehasonlításában segítséget nyújtanak a személyi kölcsön kalkulátorok, illetve a banki feltételrendszert jól ismerő hitelszakértők is.

Ez is érdekelhet
chatsimple