7 érv, hogy miért kérd hitelközvetítő segítségét

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 4 perc

Nem mindig az a bank adja a legjobb hitelt, amelyiknek éppen az ügyfele vagy. A bankok hitelezési szempontjai nem egyformák. Érdemes egy tapasztalt, független hitelközvetítő segítségét kérned ahhoz, hogy megtaláld a paramétereidet legkedvezőbben elbíráló pénzintézetet és a számodra legolcsóbb konstrukciót. Hogy miért? Soroljuk!

1. Személyre szabott megoldást kapsz a célod finanszírozásához

A hitelszakértő átfogó és naprakész ismerettel rendelkezik a hitelpiacról és a pénzügyi termékekről. Segít eligazodni a különböző hitelajánlatok között, pontosan érti a sokszor bonyolultan hangzó fogalmakat, átlátja a feltételeket, kedvezményeket, kamatokat. Egy hitelszakértő az egyéni pénzügyi helyzeted alapján a számodra legoptimálisabb finanszírozási megoldást állítja össze. Segít meghatározni, hogy milyen típusú hitel lenne a legmegfelelőbb számodra, amely illeszkedik a céljaidhoz és az aktuális pénzügyi helyzetedhez. Számol az állami támogatásokkal is, amelyekre jogosult vagy, illetve jogosult lehetsz, valamint arra is választ tud adni, hogyan tudod hatékonyan kombinálni a támogatásokat a piaci hitellel.

2. Útmutatód lesz a törlesztés hosszútávú tervezésében

A hitelszakértőre nemcsak a hitelfelvételben számíthatsz, hanem abban is, hogy a sokéves pénzügyi elköteleződést - amelyet egy hitel jelent - hogyan tudod a legjobban előre megtervezni. Segít tudatosan és előrelátóan átgondolni, hogyan törlesztheted a hitelt, felhívja a figyelmed az ebben segítő megtakarításokra (pl. lakástakarék), illetve támogatásokra is, amik hosszú távon csökkenthetik a pénzügyi terheidet.

3. Kedvezőbb kamatfeltételekkel veheted fel a hitelt

A hitelszakértő segít a legkedvezőbb kamatfeltételek megtalálásában. Ismeri a bankok és pénzintézetek ajánlatait, és a számodra elérhető legjobb kondíciókért tárgyal is velük. A piacon elérhető összes ajánlat közül megtalálja a számodra legkedvezőbbet olyan egyedi kedvezménnyel, amelyet egyéni ügyfélként jó eséllyel nem érhetsz el.

4. Rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg

A hitelfelvétel folyamata - főként amelyikhez ingatlanfedezet is szükséges - sokszor bonyolult és összetett, ezért sok időt és energiát igényel végigjárni. A különböző támogatásokról és kamattámogatott hitelekről nem is beszélve, ahol rendszerint egy bonyolult szabályrendszerben kell eligazodnia az igénylőnek. A hitelszakértő rengeteg időt spórolhat azzal, hogy lépésenként ismerteti az ügymenetet, beszerzi a banki ajánlatokat, állami támogatás esetén felméri a jogosultságod és közreműködik a szükséges dokumentáció begyűjtésében, valamint folyamatos támogatást nyújt a hitelfelvételi folyamatban. Ráadásul az ügylet neki és a banki kapcsolatainak köszönhetően gyorsítósávban halad.

5. Megóv a kellemetlen meglepetésektől

A hitelszakértő mindig a hitelfelvevő érdekeit képviseli, segít elkerülni a buktatókat vagy rejtett költségeket. Az általa elvégzett előminősítéssel elkerülheted, hogy lehetőségeiden felül tervezz.

Ma már arra is van lehetőség, hogy az otthonod kényelméből kérj online előzetes hitelbírálatot. Az űrlap kitöltését követően e-mailben kapod meg az eredményt. Ezután egy bank által kiadott, hivatalos hitelajánlattal tudsz az ingatlanok közül válogatni. A meglévő hitelbírálattal a kezedben jobb pozícióból indulsz a készpénzes vevők mellett. A hitelajánlatot követően ugyanakkor te magad döntheted el, hogy szeretnél-e valós hiteligényt indítani.

6. Bármikor fordulhatsz hozzá a kérdéseiddel

A hitelfelvétel folyamata során számos kérdés felmerülhet benned, amelyet van kinek feltenned, a közvetítőd segít eligazodni. Mindezt akár a kanapédon ülve, az otthonod kényelméből teheted meg, bankfiókban mindössze egy alkalommal - a szerződés aláírásakor - kell megjelenned.

7. Ingyenesen veheted igénybe a szolgáltatást

A hitelszakértői segítség neked semmibe nem kerül, sem a hitelfelvételkor, sem a későbbiekben. Sikeres hitelfelvétel esetén a bankok fizetnek jutalékot a közvetítőnek, a hitelfelvevőt semmilyen költség nem terheli a szakértői szolgáltatásért.

chatsimple