Fizetési kérelmek – jön a sárga csekkek riválisa

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Hamarosan újabb fontos újdonság érkezhet: a fizetési kérelmek a sárga csekkek riválisai lehetnek. Lássuk a medvét!

Az azonnali átutalások után még egy újdonságra számíthatsz: pontos időpont ugyan még nincs, de elindulnak majd a fizetési kérelmek is. A fizetési kérelmet tekintheted a sárga csekkek váltótársának is: egy üzenetről lesz szó, amelyet az átutalás címzettje küld az átutalónak.

Azaz ez az újdonság szintén az átutalásokat könnyíti majd meg. Ha beérkezik egy ilyen fizetési kérelem, például az áramszolgáltatótól, akkor neked már csak egy kattintással jóvá kell hagynod és már megy is a pénz címzetthez. A kérelmeken többek között szerepelni fog fizetési kérelmet küldő fél neve, a fizető fél neve, az átutalandó összeg és a fizetési határidő.

Csekkek helyett kényelem

A fizetési kérelmek előnye, hogy így gyorsan, kényelmesen és készpénz használata nélkül intézheted az utalásaidat. Azaz nem kell sorba állnod a postán, arról nem is beszélve, hogy a csekkeknek is van költsége. A Nézőpont Intézet 2018-as felmérése szerint 6,5 millió ember kapott rendszeresen sárga csekket, amelyeket 54 százalékuk készpénzzel fizetett be. 

Amíg a fizetési kérelmek nem indulnak el, addig is a netbankos vagy mobilbankos utalások jelenthetik a legkényelmesebb megoldást. Ha még nincs netbanki, mobilbanki elérhetőséged, akkor érdemes ezeket is beletenni a banki csomagodba. 

A pénzügyi szokásaidnak megfelelően pedig érdemes azt is megnézned, hogy a számodra legmegfelelőbb számlacsomagban vagy-e. Ahogy már többször írtuk, a banki költségeidet könnyen ellenőrizheted: a bankok január végéig elküldték az ügyfeleknek, így neked is, azt a kimutatást, amiből pontosan kiderül, mennyit költöttél bankolásra. Így láthatod, hogy például mennyit utalsz és az mennyibe kerül.  A money.hu kalkulátorával pedig azt is megnézheted, van-e olyan banki ajánlat, amely még jobban megfelelne az igényeidnek.

A money.hu szakértői ahogy az eddigiekben, a jövőben is azonnal beszámol nektek az azonnali fizetéssel, másodlagos azonosítókkal kapcsolatos információkról, ugyanúgy ahogy a mostani cikkben ismertetett fizetési kérelem indulásáról és megosztja veletek az új szolgáltatások használatához szükséges tanácsokat. 

Ha nem vagy biztos benne, hogy mi lenne az ideális megoldás számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen vagy hívd a +36 1 799 1932-es telefonszámot. A tanácsadás ingyenes!