Itt töltheted le az Új pénz egy új világnak című könyvet!

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Az Új pénz egy új világnak című könyv egyedi módon segít megérteni a pénz működését és számos gondolatébresztő példán át mutatja meg, hogy milyen fontos szerepet játszottak a történelem során a kiegészítő pénzek a válságok elkerülésében vagy kezelésében.

A Bernard Lietaer és Stephen Belgin kötete a kiegészítő valutákat, más néven közösségi pénzeket mutatja be.

A szerzők rámutatnak arra, hogy az alternatív helyi pénzek a legnagyobb válságokban is megszüntették a lokális munkanélküliséget. A közösség együttműködését és a helyi gazdaságok virágzását hozták.

A világ minden tájáról származó közösségek sikeresen megoldottak számtalan problémát anélkül, hogy adókat kellett volna emelni, vagy a vagyont újraosztani, a fejlesztéseket egyszerűen és hatékonyan a pénz újragondolásával valósították meg.

pénzt tartó kéz

“A könyvben kínált megoldások legtöbbje több mint elmélet, és nemcsak a pénzügyi szakemberek, hanem az ezen a területen kevésbé jártasak számára is számos hasznos módszerrel szolgál a pénz használatának újragondolásához.  “ – mondta Korponai Levente, a money.hu vezetője.

A mondanivaló napjainkban is nagyon aktuális, éppen ezért különböző formátumokban elektronikusan is letölthetővé tettük a kötetet:

chatsimple