Babaváró hitelnél hogyan veszik figyelembe a bérezést?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Anett

Tisztelt Szakértők!

Férjemmel elindítottuk a babaváró hitel igénylését. Jelenleg ő dolgozik munkahelyen, én pedig itthon vagyok első gyermekünkkel jelenleg GYED-en. És már úton van 2. gyermekünk. Mindkettőnknek ki kellett tölteni jövedelemigazolást a munkáltatóval.

A fő kérdésem az lenne, hogy milyen mértékben veszik figyelembe a férjem munkabére mellett az én GYED-emet? Illetve én veszem igénybe mindkét gyermek után a családi adókedvezményt, illetve már megszületett gyermekünk után a családi pótlékot. Ez a két tétel a kért bankszámlakivonaton jelenik majd meg jövedelemként, mert a munkáltatótól kapott jövedelemigazoláson én nem láttam.

Köszönöm válaszukat!
Anett

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Anett!

A családtámogatási juttatások – úgy mint CSED, GYED, GYES, családi pótlék – kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe hitelfelvétel során. Ez azt jelenti, hogy férje munkaviszonyból származó, önállóan elfogadható jövedelme mellett az Ön által kapott juttatások is figyelembevételre kerülnek. Férje igazolt nettó jövedelméhez hozzáadódik a GYED és a családtámogatási juttatások összeg. Ez alkotja a háztartás igazolt nettó jövedelmét, ami alapján a bank elbírálja a babaváró hitelkérelmet.

A jövedelem igazolására alkalmazottal esetén a munkáltatói igazolás szolgál, ami banki formanyomtatvány. A munkáltatói igazolás nem lehet 30 napnál régebbi a hitelkérelem benyújtásakor. E mellett be kell nyújtani a munkabért tartalmazó bankszámlakivonatokat is, jellemzően az utolsó 3 hónapról.

GYED esetén – ha a munkáltató GYED kifizető hely – akkor szintén megfelelő lehet a munkahely által kitöltött munkáltatói igazolás. Ellenkező esetben elfogadható a kormányhivatal által kiállított, 12 hónapnál nem régebbi igazolás a gyedről. Továbbá minkét esetben a gyedet tartalmazó bankszámla benyújtása szükséges. A gyesről szintén a kormányhivatal által kiállított, 12 hónapnál nem régebbi igazolást szükséges benyújtani, továbbá az azt alátámasztó számlakivonatot.

A babaváró hitel jogosultsági feltételeiről honlapunkon részletes leírás olvasható.

Amennyiben a babaváró hitelt lakáscélra kívánják felhasználni, s a lakáscél megvalósításához tovább kölcsönre lenne szükség, Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre. Online adatlapunk kitöltése után személyre szabottan tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről.

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple