Ha válás előtt kiváltjuk a babaváró hitelt, akkor is vissza kell fizetni a kamattámogatást?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Szilárd

Kedves Anikó!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeink vannak egy esetleges válás esetén, ha Babaváró hitelt vettünk fel 1,5-2 évvel ezelőtt. Van lehetőségünk egyszerűen egy piaci hitellel (szabad felhasználású jelzáloghitel vagy személyi kölcsön) kiváltani a fennmaradó összeget? Vagy így is kell valamilyen büntetőkamatot fizetni, hiszen nem született gyermekünk?

Előre is köszönöm a választ.

Ui: kértem egy visszahívást is, ugyanebben a témában, de csak után vettem észre a lehetőséged ennek a kérésnek az elküldésére.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Szilárd,

ha a babaváró hitel végtörlesztésre kerül és a végtörlesztés időpontjáig nem született gyermek, akkor az addig kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni.

Ha a válás után a babaváró hitelt nem végtörlesztik, hanem kamattámogatás nélkül tovább törlesztik, majd a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül a támogatott személy újabb házasságot köt, és az új házastársa megfelel a jogosultsági feltételeknek, akkor az új házastárs hitelintézetnek történő bejelentését követő hónap törlesztési esedékességének napjától újra érvényesíthető a kamattámogatás.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple