Meddig igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás a gyermek születése után?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Szabina

Kedves Anikó!

2005-ben vettünk igénybe lakásvásárlásra kedvezményes jelzáloghitelt (fészekrakó program keretében) akkoriban szocpol támogatással egy meglévő és egy vállalt gyermekre. Szocpol 450.000 Ft volt használt lakás vásárlás miatt. Második gyermekünk 2006-ban született, de a rá járó szocpolt még nem érvényesítettük. 2023-ban megszületett a harmadik gyermekünk.

A kérdésem az, hogy jelenleg fennálló kb. 1-1,2 millió Ft összegű jelzáloghitel tartozásunk elengedését kezdeményezhetjük-e, illetve hol kell (járási hivatal?), mert ez több lenne mintha a 2 gyermekünkre a 900.000 Ft szocpolt beleforgatnánk a hitelbe. És nagycsaládos kedvezményként jár-e mert legnagyobb gyermekünk 19 éves nappali tagozatos egyetemista (eltartott), a középső gyermekem 18 lesz, a pici pedig most 8 hónapos.

Remélem minden releváns információt megadtam.
Várom visszajelzését!
Köszönettel, Szabina

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Szabina,

a tartozáscsökkentő támogatás iránti kérelem a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályához nyújtható be a gyermek születését követő 180 napos jogvesztő határidőn belül. Ha a legkisebb gyermek is már 8 hónapos, akkor azonban a kérelem benyújtására a rendelet értelmében már nincs lehetőség.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple