Több ajánlattal milliókat spórol ügyfeleinek a Hitelintéző

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 3 perc

Idén januárban átlépte a 13 milliós határt az ingatlant kölcsönből vásárolni akarók önereje a Hitelintézőben. Az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása nemcsak a legoptimálisabb hitel-támogatás kombináció megtalálásában segíti az ügyfeleket, de azzal, hogy több bank hitelajánlatát is elérhetővé teszi, milliókat spórol a lakást vásárolni akaróknak. 

Egyre nagyobb önrészt tudunk vállalni

Egy év alatt 12 százalékkal nőtt, s először haladta meg a 13 millió forintot a lakásvásárlásban gondolkodó ügyfelek önerőként felhasználható vagyona a Hitelintéző alkalmazásban kitöltött adatok szerint.

A piacvezető ingatlan.com és a money.hu közös fejlesztésű szolgáltatásának adatai szerint

  • az idei év januárjában az ingatlanjukat hitel segítségével megvásárolni szándékozók közel 13,4 millió forintos önrészt tudtak felmutatni.

Ez a minimum 20 százalékos önrészt megkövetelő hitelfék szabályok figyelembevételével 67 millió forintos ingatlan megvásárlását tenné lehetővé.

  • Egy évvel ezelőtt a Hitelintézőben adataiakat megadó érdeklődők még csak 11,9 millió forintos önerőről számoltak be, ami akkor maximum 59,6 milliós lakás megvásárlását tette volna lehetővé. 

Az önrész mértéke az ingatlanpiaci áremelkedés mértékével nagyjából azonos volt, az ingatlan.com adatai szerint tavaly a használt lakások piacán a fővárosi árak 9, a megyeszékhelyeken lévő ingatlanok  15 százalékkal drágultak, az új lakásoknál hasonló, 10-13 százalékos éves áremelkedést mért az első háromnegyed évre KSH. 

Egyre kisebb hitelre elég a bérünk

Fontos ugyanakkor látni, hogy a hitelkamatok drágulása miatt hónapról-hónapra kisebb az a hitelösszeg, amit az adósok nettó jövedelmük arányában megkaphatnak:

a tavaly szeptemberi 285 ezer forintos nettó átlagbér a napokban a hitelkamatok emelkedése miatt már minimum 9 százalékkal kisebb, maximum 21,5 millió forintos hitelösszeg felvételét teszi lehetővé 20 éves futamidőre, mint az elmúlt őszön.

Ezt és a Hitelintézőben megjelölt önerőt figyelembevéve valamivel 35 milliónál olcsóbb lakásra tud szerződni az átlagos lakáskereső. 

Több banki ajánlat – milliós spórolás

Emiatt az sem mintegy, hogy a Hitelintéző szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek számára a money.hu nem egyetlen, hanem a piacon kölcsönt kínáló legtöbb bank ajánlatait teszi elérhetővé. A fenti példában szereplő hitel esetében 10 éves kamatfixálás mellett már a money.hu kalkulátorában található 30 legjobb ajánlat is igen komoly eltérést mutat: a kamat 5,08 százaléktól 6,31 százalékig terjed, a havi törlesztőrészlet 141 500 és 155 300 forint között mozog.  A két véglet között a teljes visszafizetendő összegben 3,3 millió forintos különbség van, ami az elérhető lakás árának közel 10 százaléka.

A legoptimálisabb hitel-támogatás kombinációt is megkeresik neked

A Hitelintéző ráadásul a hitelek mellett az ügyfél által elérhető támogatott konstrukciókkal is számolva, állítja össze a legoptimálisabb támogatás-hitel konstrukciót. Ezzel számottevően csökkenhet a hitelköltség, illetve jelentősen bővülhet az az értékhatár, amely értékben az érdeklődők álmaik új otthonát kereshetik.  A kitöltők néhány adat megadása után minden ingatlanhirdetésnél látják, hogy az összes rendelkezésükre álló állami támogatást és a piaci hiteleket is figyelembe véve meg tudják-e vásárolni az adott ingatlant. Ennek alapján pedig a cégcsoport szakemberei a teljes hitelfelvétel folyamatában személyes, díjmentes segítséget nyújtanak a lakásvásárlásban.

Borítókép: money.hu

chatsimple