Bankszámlanyitási akciók fiataloknak: akár 40.000 forintot kaphatsz ajándékba

Richter Ádám
Richter Ádám
Olvasási idő: 6 perc

A legtöbb bank kínál olyan bankszámlát, ami fiatalok számára kedvezményes díjat biztosít. Ezek általában 24-26 éves korig és tanulói jogviszony mellett érhetőek el, de ez sem feltétlen kell hozzá: egyes bankoknál már főállásban dolgozó fiatalok is találhatnak kedvezményes számlát. Megnéztük, hol milyen bankszámlák érhetőek el fiatalok számára, és hogy ezekhez milyen számlanyitási akciók társulnak.

Amikhez nem kell diákigazolvány

Nem minden bank kéri a hallgatói jogviszony igazolását diákigazolvánnyal, ami azoknak a 25-26 év alatti fiataloknak lehet hasznos, akik már nem tanulnak, mégis szeretnének kedvezményeket igénybe venni.

A Raiffeisen Yelloo számlacsomag nemcsak diákoknak, hanem bármely 14-25 éves új ügyfél részére megnyitható, tehát 18 év alatt is. A számlanyitás mellé most 40.000 Ft értékű BALAZS KICKS kupon jár. Ehhez le kell töltened a myRaiffeisen appot, és számlát kell nyitnod szelfivel. Miután regisztráltál a Yelloo Klubba, vásárolnod kell a bankkártyáddal legalább ötször 20.000 forint összértékben. Ezután töltheted le a BALAZS KICKS kuponodat a Yelloo Klub felületén. A kupon visszavonásig, de legkésőbb 2024. augusztus 23-ig érvényes.

A munkanapokon 8:00 és 19:00 között indított számlanyitások egy órán belül megnyílnak, egyéb esetben következő munkanap 9:00-ig teljesülnek.

Az Erste Diákszámla online számlanyitásáért 40.000 forint díjkedvezményt kaphatsz akciósan 18 és 26 év között, ha új ügyfél vagy és online, otthonról nyitsz Erste Diákszámlát szelfivel, amit nem szüntetsz meg legalább 2 évig. Ez az akció 2024. október 31-ig érhető el. 2024. szeptember 30-ig tartó akcióban YKRA x Erste övtáskát (fanny pack) kaphatsz, ha új ügyfélként nyitsz Erste Diákszámlát bankfiókban vagy online. Ha elektronikus kéred a bankszámla-kivonatot, akkor elengedik a számlavezetési (ügyfélkapcsolati) díjat. Ha nem teljesíted a feltételt, akkor a havi díj 280 forint, de most visszavonásig tartó akcióban egyébként is 0 forint.

Az UniCredit Diákszámla Zéró 14 és 26 éveseknek nyitható meg, amihez a nevével ellentétben nem kell diákigazolvány. A számlanyitáshoz új ügyfélként 35.000 forint jóváírást adnak, ami történhet személyesen bankfiókban vagy online is az akció időtartama alatt, legkésőbb 2024. szeptember 30-ig. 18-26 éves kor közötti számlatulajdonosnál a számla mellé bankkártyát is igényelni kell a jóváíráshoz, igényelni és aktiválni kell az mBanking mobilalkalmazási szolgáltatást, meg kell adnod az emailes és a telefonos elérhetőséged, valamint a számlanyitást követő hónap végéig legalább 5 darab kimenő tranzakciót kell teljesítened (mind az öt tranzakciónak egyenként legalább 1000 forint értékűnek kell lennie). A jóváíráshoz a számlát egy évig nem szüntetheted meg. Ha számlát nyitottál, és jogosulttá váltál a jóváírásra, akkor részt vehetsz egy játékban, amiben egy feltett kérdésre az adott havi 150 legközelebbi megfejtést adó egy Mastercard x MOJO DYNAMITE BT fejhallgatót nyerhet (összesen 450 db fejhallgatót osztanak ki, havonta 150 db-ot).

férfi a kávézóban a banki mobilos applikációt nézi, számlanyitást intéz fiatalként

Az OTP Junior számla valójában az OTP Bázis nevű számla, ami mellé Junior kedvezményt lehet igényelni 14-24 év között, és nem kell hozzá hallgatói jogviszony. Ha elmúltál 14 éves, de nem vagy még 24, akkor a július 31-ig megnyitott új OTP Junior számládhoz akár 20.000 forint jóváírást szerezhetsz, ha a számlád mellé Persely funkciót igényelsz. A számlát két évig nem szüntetheted meg.

Az MBH Duna Bank Ifjúsági Számlacsomagot 7 és 26 év között bárki megnyithatja, nem kell diáknak lenni, számlanyitási akció azonban nincs.

A MagNet Banknak nincsenek korcsoportra szabott bankszámlái, ám több csomagjuknál nem határoznak meg havi számlavezetési díjat, hanem a becsületkassza elvén mindenki annyit fizet, amennyit jónak tart – ebbe a nulla forint is beletartozik. Számlanyitási akciójuk nincs.

Amiket csak diákok igényelhetnek

A Gránit Diákszámla 18-26 éves diákok számára elérhető, ami mellé 40.000 forint számlanyitási bónusz jár az akció időtartama alatt. Ehhez a szelfis számlanyitást kell igénybe venni a Gránit eBank applikációban, és bankkártyát is igényelni kell. Továbbá 60 napon belül aktiválnod kell a Gránit eBankot, bankkártyával háromszor kell vásárolnod minimum 1000 forint értékben, és hozzá kell járnulnod a marketing célú megkeresésekhez. Ezen kívül legalább két évig meg kell tartanod a bankszámlát.

A K&H Ifjúsági számlacsomag 18+ 18-26 év között választható, és az online számlanyitásért 40.000 forint jóváírás jár 2024. augusztus 31-ig, ha a számlanyitást követő 2. hónap végéig minimum 150.000 forint érkezik a számládra, legalább 5 alkalommal vásárolsz a bankkártyáddal minimum 1000 forint értékben, legalább 2 db aláírást igénylő tranzakcióra adsz megbízást a mobilbankban vagy beszélgetsz Kate-tel, a K&H digitális asszisztensével.

Az MBH Diák számlacsomag tanulói jogviszony megléte mellett vehető igénybe 14-25 év között. A számlanyitásért 30.000 forintos visszatérítés jár, ha 2024. szeptember 30-ig új ügyfélként nyitsz számlát, bankkártyát is igényelsz mellé, amivel a számlanyitást követő 2. naptári hónap végéig legalább öt alkalommal, alkalmanként legalább 1 forint értékben vásárolsz. A számla 2 év után megszűnik, ezután ha nem választasz másik csomagot, akkor az MBH Belépő számlacsomagba kerülsz át.

A CIB ECO ForYou diákszámla 18-24 év között nyithatod meg. A szelfis és a banki számlanyitásért JBL Quantum 200 gamer fejhallgató jár 2024. augusztus 31-ig, ha bankkártyát is igényelsz, és a számlanyitást követő 3 hónapon belül az új kártyáddal legalább 3 alkalommal, alkalmanként minimum 3000 forint értékben vásárolsz. A számládat 1 évig nem szüntetheted meg, illetve nem válthatsz számlacsomagot.

A költségeket se felejtsd el

A kedvezmények mellett a költségeket is figyelembe kell venni. Ha például nem tanulsz már, nincs hallgatói jogviszonyod, sőt fizetésed van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy az ifjúsági vagy diákszámlák között kell csak nézelődnöd. A bankok figyelembe veszik, hogy mekkora havi jövedelem érkezik be a számládra, és ez alapján díjkedvezményekhez juthatsz hozzá.

A legegyszerűbben a bankszámla-kalkulátorunk segítségével tudsz ezeknek utánaszámolni, ahol megadhatod a havonta beérkező jövedelmed, az életkorod, a havonta felvett készpénzt, az átutalások számát és összegét, és egyéb bankszámla-használati paramétereket, amik alapján meg lehet állapítani a havi és éves költségeket, és össze lehet hasonlítani az egyes ajánlatokat.

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.