Hol vehetsz fel most 3 millió forintot a legjobb feltételekkel?

Kárdási Adrienn
Kárdási Adrienn
Olvasási idő: 7 perc

Vágyakozol egy új autó után, de a spórolás nem halad elég gyorsan? Szeretnéd felújítani a lakásod, de a megtakarítások nem fedeznék a teljes költséget? A pénzhiány nem feltétlenül gátolhatja meg az álmaid megvalósítását! Tudatos pénzügyi tervezéssel és a banki kölcsönök okos igénybevételével apróbb-nagyobb lépésekben elérheted a céljaidat. Ha hirtelen nagyobb összegre van szükséged, amit nem tudsz saját forrásból fedezni, akkor a rövid idő alatt felvehető, bármire elkölthető személyi kölcsönök jelenthetnek megoldást. Mutatjuk, hogy melyek most a legkedvezőbbek, hogyan érdemes választani közülük és melyik pénzintézetnél lehet akár halasztani is a törlesztés megkezdését vagy bankváltás nélkül is alacsony kamatú kölcsönhöz jutni.

Ezek jelenleg a legolcsóbb személyi kölcsönök

Egy 3 millió forintos kölcsönösszeg esetén, 5 év futamidőre, az alábbiak szerint alakulnak most a kamatok, törlesztőrészletek, illetve a visszafizetendő összegek a legkedvezőbb konstrukciók esetében: 

Termék neveKamat (THM)Havi törlesztőrészletVisszafizetendő összesenKezdeti költség
Raiffeisen Személyi Kölcsön (Jövedelem450 kamatkedvezmény)10,99% (12,05%)65.212 Ft3.942.739 Ft30.000 Ft
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön11,79% (12,63%)66.663 Ft3.999.795 Ftnincs
MBH Extra Plus Személyi Kölcsön12,99% (14%)68.521 Ft4.111.273 Ftnincs
UniCredit Fix Kamat Személyi Kölcsön (Prémium Aktív Extra és Online kedvezménnyel)13,35% (14,41%)69.084 Ft4.145.157 Ftnincs
Cetelem Személyi Kölcsön (Premium)13,55% (14,93%)69.107 Ft4.176.410 Ft30.000 Ft

A táblázatban szereplő adatok forrása: money.hu személyikölcsön-kalkulátor, 2024.04.24. (3 millió Ft, 5 évre, 500 ezer forint jövedelem mellett). Az ajánlatok visszafizetendő összegre vannak rendezve, a legalacsonyabbtól a legmagasabb összegig.

Jelenleg tehát 10 százalék feletti kamattal érhetőek el a legkedvezőbb személyi kölcsönök, ugyanakkor előfordul a 20 százalék feletti személyi kölcsön-kamat is. Utóbbi ajánlatoknál 5 millió forint felett is lehet a teljes visszafizetendő összeg. Ha tehát nem választasz elég körültekintően, az 1 millióval több visszafizetendőt jelenthet számodra ugyanarra a kölcsönösszegre.

Nő laptopot nyomkod egy asztalnál, keze van fókuszban a billentyűzeten. Előtte egy csésze tea.

A legjobb ajánlatot jelenleg a Raiffeisen Bank kínálja, 10,99 százalékos kamattal, melyhez legalább havi nettó 450 ezer forint rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni, de sem bankszámlanyitás és aktív számlahasználat, sem pedig a jövedelem bankhoz utalása nem szükséges. Így bankváltás nélkül igényelhetsz top kamattal 3 milliós vagy nagyobb összegű személyi kölcsönt 2024. június 7-ig vagy visszavonásig! 

A sorban következő legolcsóbb CIB Előrelépő személyi kölcsönt az “A” ügyfélminősítéssel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe. Az ügyfélminősítés az ügyfél adatainak automatikus kiértékelése, mely döntés során a bank a Központi Hitelinformációs Rendszerből átvett adatokat, a megadott jövedelmi és személyes adatokat, valamint a saját nyilvántartásaiban szereplő adatokat vizsgálja. 

A táblázatban szereplő további személyi kölcsön ajánlatok legalább havi nettó 400 ezer forint jövedelemmel érhetőek el.

Melyik kölcsönt válasszam?

Mindenekelőtt tehát a kölcsönök kamatát és THM értékét érdemes megnézni, összehasonlítani, mielőtt választasz a banki ajánlatok közül. Ezt a személyi kölcsön kalkulátorral pillanatok alatt meg is teheted. Minél alacsonyabb a kamat és a THM, annál olcsóbb a kölcsön, azaz annál kevesebbet kell majd visszafizetned a banknak.
Ugyanakkor a kölcsönök egyéb kondícióit is célszerű megismerni. A legfontosabbakat a kalkulátorban a személyi kölcsönök rövid leírásainál találod, illetve onnan a bank oldalára átkattintva is tájékozódhatsz a kölcsön feltételeiről. Érdemes a kondíciókról és ahhoz kapcsolódó előnyökről a saját szempontjaid szerint mérlegelni. 

Felsorolunk néhányat, amikkel találkozhatsz:

  • mekkora a hitelfelvétel során felmerülő költségek mértéke, illetve, hogy van-e ezekre valamilyen akció (díjelengedés vagy - visszatérítés)
  • a kedvező kamatnak van-e valamilyen feltétele, például jövedelem bankhoz utalása, aktív számlahasználat vagy más banki termék igénybevétele
  • előtörlesztési díj mértéke, erre vonatkozó akció
  • szükséges-e adóstárs bevonása (általában túl alacsony vagy túl magas igénylői életkor, vagy magasabb kölcsönösszeg esetén van rá szükség, illetve ha nagyon alacsony jövedelemmel rendelkezel)
  • egy kedvező kamatú kölcsönnek  gyakran feltétele bizonyos összegű havi nettó jövedelem megléte, esetenként a banknál vezetett bankszámlára utalása is, ezért olyan kölcsönt válassz, amelyiknek a jövedelmi feltételét teljesíteni tudod. Ezzel is biztosítod, hogy nem fogod magad túlvállalni, marad mozgástered a váratlan helyzetekre is. A túlzott eladósodástól egyébként egy jogszabály, a jövedelemarányos törlesztési mutató is véd. Eszerint 600 ezer forinos jövedelem alatt az 50, afelett 60 százalékát fordíthatod hiteltörlesztésre havonta. Ebbe a korlátba az összes meglévő hitelednek bele kell férnie. 
  • ha a törlesztést nem tudod azonnal megkezdeni, akkor kérhetsz halasztott törlesztést is, erre jelenleg az MBH Banknál van mód. Az Időnyerő személyi kölcsönének igénylése esetén ugyanis a hitelfelvétel után csak 3 hónap múlva kell elkezdened a kölcsön törlesztését. Ugyanakkor a halasztás ideje alatt is keletkezik kamatfizetési kötelezettséged. A halasztás ideje alatt keletkező kamatot a tényleges fizetési kötelezettséggel járó hónapokban a havi törlesztőrészletbe beépítve fizeted meg. Az Időnyerő személyi kölcsön visszavonásig, de legkésőbb 2024. május 31-ig igényelhető a banknál. A halasztott törlesztés telefonon keresztül történő vagy teljeskörű online igénylés esetén, valamint fogyasztóbarát személyi hitel igénylésekor nem választható, valamint hitelfedezeti biztosítás nem igényelhető mellé.

Online is igényelheted, nem kell bemenned a bankba

A mai rohanó világban a személyi kölcsön igénylése is egyre kényelmesebbé válik, online is intézhető. Már nem kell órákat ülnöd a bankban, sorban állnod, és rengeteg papírt kitöltened ahhoz, hogy hozzájuss az igényelt összeghez. Az online igénylésnek köszönhetően otthonról, kényelmesen, akár a kanapéról is elindíthatod a folyamatot.

Az online igénylés számos előnnyel jár:

  • Gyorsaság: Az online űrlapok kitöltése jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a bankfiókban történő ügyintézés. A bankok informatikai rendszerei gyorsan feldolgozzák az adatokat, így hamarabb megkapod a hitelbírálatot is.
  • Egyszerűség: Az online űrlapok könnyen kitölthetők. Nem kell bonyolult banki szakkifejezésekkel bajlódnod, és rengeteg papírmunkától is megkíméled magad.
  • Kényelem: Az online igénylést bárhonnan, bármikor elvégezheted, ahol internetkapcsolathoz jutsz. Nem kell alkalmazkodnod a bankok nyitvatartási idejéhez, és nem kell utaznod sem.
  • Átláthatóság: Az online kalkulátorok segítségével már a folyamat elején tájékozódhatsz a kamatlábakról, a törlesztő részletekről, és a teljes visszafizetendő összegről. Így pontosan tudod, mire számíthatsz a hitelfelvétel során.

Csupán a következőkre lesz szükséged az online igényléshez:

  • személyi igazolványodra
  • lakcímkártyádra
  • jövedelemigazolásodra
  • bankszámlaszámodra

Ha online igényled a személyi kölcsönt, a bankok elektronikus úton küldik meg a szerződést is, amit neked csak alá kell írnod és visszaküldeni. A hitelösszeget pedig utalással kapod meg a bankszámládra.

Fontos: Az online igénylés során is gondoskodj a személyes adataid védelméről. Mindenképp győződj meg róla, hogy valóban a bank hivatalos weboldalán adod meg az adataidat.

chatsimple