Mennyi idő alatt folyósítják a bankok a személyi kölcsönt?

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 7 perc

A személyi kölcsönök bármilyen célra felhasználhatóak, és ha gyorsan van szükséged pénzre, akkor az is fontos szempont lehet, hogy mennyi az igénylés átfutási ideje. Ez bankonként eltérő lehet, és azon is múlik, hogy minden igénylési feltételnek megfelelsz-e. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy személyi kölcsönnél mennyi az átfutási idő az igénylés beadásától a kért összeg folyósításáig.

A személyi kölcsönökhöz egyszerű ügyintézéssel hozzájuthatsz, és - ha minden igénylési feltételnek megfelelsz – általában néhány nap alatt, egyes bankoknál pedig akár egy napon belül is hozzájuthatsz a szükséges összeghez. Több olyan hitelintézet is van, ahol a személyi kölcsön igénylése online ügyintézéssel is történhet. Ezzel gyorsabbá tehető az átfutási idő, ám lehet egy felső határa az ily módon intézett kölcsön összegének.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy ideális esetben, minden feltétel teljesítésével, általában mennyi időt vesz igénybe a folyamat az ügyintézéstől a folyósításig. Ha az átfutási időn kívül arra is kíváncsi vagy, hogy milyen kamattal vehetsz fel személyi kölcsönt, nézd meg összehasonlító kalkulátorunkat.

Személyi kölcsön folyósítási idő bankonként

Lássuk, az egyes hitelintézeteknél általában mennyi idő egy személyi kölcsön várható átfutási ideje. 

A Cetelem weboldala szerint online igénylés esetén előzetes bírálatot adnak. Majd telefonos egyeztetés után kiküldik a szerződést, amit SMS-ben kapott kód megadásával írhatsz alá. A hitelkérelem pozitív elbírálása esetén videóazonosítás következik. A kérelem jóváhagyása után 3 munkanapon belül a bankszámládra utalják a kért hitelt.

A CIB Bank fiókjaiban történő személyi kölcsön igénylés esetén akár 5 napon belül pénzhez juthatsz. Online igénylés esetén pedig már 1 napon belül is megtörténhet az elbírálás, a jóváhagyás és a kölcsön folyósítása a számládra. 

Ha már a CIB Bank ügyfele vagy, akkor lehetőséged van mobilalkalmazáson keresztül is személyi kölcsönt igényelni. Így lényegesen gyorsabb az igénylés folyamata. A bank weboldala szerint a kölcsön összegét akár 7 perc alatt folyósíthatják, ha megfelelsz minden hitelbírálati feltételnek, valamint az informatikai rendszer is megfelelően működik. Erre a nagyon gyors ügyintézésre banki napokon 8-16 óra között van lehetőség.

Pénz, óra és naptár egy képen, - átfutási idő.

A Cofidis Fapados személyi kölcsönét videóhívással vagy a Cofidis Önkiszolgáló szolgáltatással online igényelheted. Ezt követi a szerződéskötés, mely háromféleképpen történhet: szóbeli vagy papíralapú szerződéskötéssel, illetve elektronikus aláírással is. A kért hitelhez akár 24 órán belül hozzájuthatsz. A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén az igényléstől számítva maximum két napon belül a számládra kerül a kért kölcsön, ha minden elvárt dokumentum rendelkezésre áll.

Az Erste Banknál is van lehetőség Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel felvételére, amelyet a bank weboldala szerint 3 munkanapon belül kaphatsz meg. 

A K&H Banknál bankfióki ügyintézéssel akár már 1-2 nap alatt a számládon lehet a kért személyi kölcsön. Ha a K&H ügyfele vagy, akkor teljesen online folyamattal igényelhetsz személyi kölcsönt, ha legalább 6 hónapja a bankhoz érkezik a jövedelmed. Ebben az esetben a mobilbank vagy e-bank szolgáltatással igényelve a kölcsönt akár pár perc alatt a számládra kerülhet a kért összeg. 

Az OTP Bank ügyfeleként igényelve személyi kölcsönt nagyon gyorsan hozzájuthatsz a kért összeghez. A bank honlapja szerint a munkanapokon 8-17 óra között indított online igénylés és a bankhoz történő jövedelem érkeztetés esetén a sikeres folyósítások 70 %-a az igénylés beküldése után 1 órán belül megtörtént.

Az MBH Banknál akár 1-2 napon belül a számládon lehet az igényelt személyi kölcsön. Online ügyintézésre is van lehetőség, ilyenkor az ügyfél azonosítására szolgáló online felület munkanapokon 9-17-ig érhető el.

Amennyiben a Raiffeisen Bankhoz érkezik a jövedelmed és személyi kölcsönt igényelsz, akár 1 órán belül is megkaphatod a kért hitelt, az InternetBank vagy MobilAPP alkalmazás használatával. Új ügyfélként a bankfiókban tudsz személyi kölcsönt igényelni, és pozitív hitelbírálati döntés esetén 1-2 munkanapon belül pénzhez juthatsz.

Az Unicredit Bank információja alapján a bankfiókban igényelt személyi kölcsönök esetében a befogadástól a folyósításig eltelt idő átlagosan két és fél nap. Ez függetlenül attól, hogy meglévő vagy új ügyfélként igényled a hitelt. Online igénylés esetében átlagosan két nap a személyi kölcsön átfutási ideje az igényléstől a folyósításig.

Összességében elmondható, hogy személyi kölcsönhöz pár nap alatt hozzájuthatsz. Akár a hitelt nyújtó bank ügyfele vagy, akár most kerülsz az adott bankkal először szerződéses kapcsolatba. Ám meglévő ügyfélként több banknál is (CIB, K&H, OTP és Raiffeisen) már 1 órán belül vagy akár percek alatt a számládon lehet az igényelt személyi kölcsön. Természetesen a gyors ügyintézésnek alapvető követelménye, hogy minden igénylési feltételnek megfelelj.

A személyi kölcsön átfutási idejével kapcsolatos gyakori kérdések

Karácsonykor lassabb a személyi kölcsön folyósítási ideje?

Elképzelhető, hogy az év végi nagy ünnepre tervezett ajándékozás miatt valamelyest emelkedik a személyi kölcsön igénylések száma, ám a banki vélemények alapján ez várhatóan nem fogja növelni az igénylési folyamatok idejét. Mindazonáltal jobb nem az utolsó napokra hagyni az ajándékok megvásárlását akkor sem, ha ezt személyi kölcsön felhasználásával szeretnéd megtenni.

Ha külföldről kapom a jövedelmem, az növeli az átfutási időt?

Olyan külön feltétel nem vonatkozik a külföldi jövedelemmel történő személyi kölcsön igénylésre, ami miatt az átfutási idő drasztikusan megnőne. Ugyanakkor a külföldi munkáltatói igazolás beszerzése, a külföldi adóhatóság általi jövedelemigazolás kiadása, illetve országtól függően esetlegesen mindezen dokumentumok magyar nyelvre fordítása, továbbá a külföldi munkáltató bank általi bevizsgálása és egyéb felmerülő intézendők miatt az átfutási idő  némileg megnőhet.

Amennyiben van már hitelem, az hatással lehet a folyósítási időre?

Abban az esetben lehet hosszabb a folyósítási idő, ha a a személyi kölcsönt a már meglévő hiteled kiváltására szeretnéd felhasználni.

chatsimple