Kiderült, melyik a legjobb banki mobilapplikáció

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Közzétette mobilbanki rangsorát a Portfolio, amelyet a Google Play és az App Store értékelések alapján állított össze, s ennek alapján rögtön egy debütánst találhatunk az élen.

A csúcsra repült a Revolut

A Google Play-en (tehát az androidos telefonok terén) első lett ugyanis a Revolut - holtversenyben az MKB alkalmazásával, mindkettő 4,8-as értékelést kapott a felhasználóktól.

Őket követi a K&H applikációja - 4,7-es értékkel -, majd a Raiffeisen (4,6) és a Gránit Bank (4,4) jön a sorban.

Forrás: Portfolio

Nincs a legértékesebbek között viszont az OTP mobilapplikációja. A portál cikke rámutat, hogy az OTP Bank a lakossági mobilappja előző verzióját, a Smartbankot március 24-én kivezette, ezért a Smartbankot a Portfolio is kivette a rangsorból. Az újabb mobilbankot már tavaly elkezdte tesztelni a bank, majd fokozatosan vezették be, de végül még így is pár hetet halasztották a Smartbank kivezetését. Ezt ugyanis eredetileg március elejére tervezték, de az applikációt még túl sokan használták, így a bank a halasztás mellett döntött. Továbbra is lehet regisztrálni az új digitális szolgáltatásra a Smartbankból, de új Smartbank regisztrációt már nem lehet indítani. Az új alkalmazás viszont 4,2-es értékeléssel az 5. helyen áll.

Szoros a verseny az App Store-ban

Az App Store-ban is jött, látott és győzött a Revolut (4,9), azonban mögötte hatalmas csata zajlik, hármas holtversenyben áll a Raiffeisen, a K&H és az UniCredit (4,7). Szorosan mögöttük jön az átszabott MKB app, az Erste George, valamint a Gránit Bank (4,6).

Forrás: Portfolio

Az OTP ezen a platformon sem számít igazán súlyos tényezőnek, de egészen biztos, hogy Csányi Sándor bankjának fejlesztői a későbbiekben egy komoly appal fogják kiszolgálni az OTP ügyfeleit.

Kényesebbek az androidosok?

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy vagy az iOS-es fejlesztések terén erősebbek a fejlesztők, vagy az androidosak finnyásabbak, a számokból ugyanis az tűnik ki, hogy az androidos felhasználók kevésbé elégedettek az alkalmazásokkal, mint az iOS-esek, ugyanis előbbiek esetében 3,9, míg utóbbiaknál 4,3 az értékelések átlaga.

Borítókép: Getty Images

Ahány ember, annyi féle fizetési szokás. Eltérő fizetési szokásokhoz pedig eltérő bankszámla dukál - azért, hogy csak olyan szolgáltatásokért fizess, amire szükséged van. Érdemes tehát összehasonlítani az ajánlatokat. Kalkulálj és válaszd egyszerűen a számodra legjobb bankszámlát!