Adóstárs kilépése az adóstársi kötelemből üzletvásárlás után

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!

Tipp: Személyi kölcsön igénylés előtt mindenképp kalkulálj, hogy minél több pénzt spórolhass a számodra legjobb konstrukcióval.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Géza

Hitelt vettünk fel a feleségem számára egy üzlethelyiség megvásárlására. Feleségem hitelfelvételénél adóstárs lettem. Később egészségi állapotom miatt leszázalékoltak, emiatt válófélben vagyok feleségemtől. Külön élünk. Az elmúlt hónapban a bank felszólított fizetésre, mivel feleségem kevesebb törlesztő részletet fizetett.

Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség valamilyen módon ” kikerülni ” az adóstársi viszonyból, vagy ez számomra egy örök csapda marad?

Tisztelettel: Géza

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Géza!

Az adóstársi kötelemből csak a bank hozzájárulásával lehet kikerülni. Amíg Ön is szerepel a kölcsönszerződésben, addig ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple