Bővítésre csak újabb gyermekvállalással kaphatok támogatást?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Ádám

Kedves Anikó,

Meglévő 2 gyermekem (3-2 évesek) szeretnék élni a vissza nem térítendő támogatással 3390, Füzesabonyban, meglévő ingatlan bővítés/korszerűsítés céljából.
Valóban úgy van, hogy nem lehet számomra ezt igényelni, csak ha vállalok mellé még 1 gyermeket?
Ha ez így van, akkor valójában az már 3 gyermek, így már a 3 gyermeknek járót kellene adni, nem?
Ha nem így van, akkor hogy tudnék Én ezzel a támogatással élni?

Előre is köszönöm szíves segítségét és válaszát!

Üdvözlettel,
Ádám

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Ádám,

kizárólag meglévő gyermekekre, további gyermekvállalás nélkül a falusi CSOK keretében igényelhető bővítésre és/vagy korszerűsítésre vissza nem térítendő támogatás. Ez a támogatási forma azonban csak preferált kistelepüléseken érhető el. A preferált kistelepülések listáját IDE kattintva tekintheti meg. Füzesabony azonban nem tartozik ezen települések közé, ezért ezt a támogatást nem tudják igénybe venni.

Ami elérhető lehet, az a CSOK Plusz hitel keretében meglévő lakóingatlan bővítésére nyújtható kamattámogatott kölcsön. Itt azonban jogosultsági feltétel a további gyermekvállalás. A maximálisan felvehető hitelösszeg számításánál a meglévő gyermekek is figyelembe vehetők. Ez alapján 3 gyermek után legfeljebb 50 millió, a bővítés bekerülési költségét meg nem haladó összegű támogatott hitel igénylésére van mód.

A CSOK Pluszról bővebb információt IDE kattintva olvashat. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple