Kamattámogatott lakáshitel kétszer is igényelhető?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
László

Üdvözlöm.

A kérdésem, hogy a kamattámogatott lakáshitelt 2-szer is tudom igényelni? A jelenlegi házunkat értékesíteni szeretném, amire már igényeltünk csok mellé kamattámogatott hitelt. Ha ezt kifizetjük és szeretnék a másik használt házra is újból, ez lehetséges?

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves László,

a CSOK és a CSOK hitel 2024. január elsejétől megszűnt. Önkéntes visszafizetést követően tehát ezt a támogatási formát már nem, hanem falusi CSOK-ot és az ahhoz kapcsolódó falusi CSOK hitelt igényelhetik preferált kistelepülésen történő vásárlás esetén.

A preferált kistelepülések listáját IDE kattintva érhetik el. A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Amennyiben nem preferált településen vásárolnának, akkor kérhetik a korábban kapott CSOK újabb ingatlanra történő átjegyzését. A CSOK hitel átvitele azonban csak akkor lenne megoldható, ha lenne egy harmadik ingatlanra, amire az újabb ingatlan tulajdonba kerüléséig át tudnák jegyeztetni a kölcsönt.

Megoldás lehet még amennyiben terveznek további gyermekvállalást, hogy az önkéntes visszafizetés után a CSOK Plusz lakáshitelt veszik igénybe. Erről további információt IDE kattintva olvashatnak. Ha nem terveznek további gyermeket, akkor ezzel a lehetőséggel nem tudnak élni.

A CSOK újabb ingatlanra történő átjegyzésével, valamint önkéntes visszafizetésével kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztálya, a CSOK hitel visszafizetését illetően pedig az érintett bankfiók tud Önöknek további tájékoztatást adni.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple