Mennyi falusi CSOK jár, ha korábban vásárláshoz igénybe vettük a CSOK-ot?

Viktória

Kedves Anikó!

Kérdésem kicsit összetett. 2018-ban 3 meglévő gyermekre igényeltük a CSOK-ot használt lakásvásárlásra (2.200.000.-Ft volt a támogatás). Olvastam, hogy most megjelent a Falusi CSOK, melynél igényelhető a különbözeti összeg. Felújításra szeretnénk igényelni a támogatást. Van még egy 4. gyermekünk, akire nem vettük annak idején igénybe a támogatást, mert 2022-ben született.

Kérdésem, hogy ilyenkor milyen feltételek vonatkoznak ránk? 7.500.000.-Ft a támogatott összeg, melyből levonódik a már kapott 2.200.000.-Ft, vagy azt sem vonják le, mivel vásárlásra vettük igénybe annak idején, vagy nem jár semmi?

Válaszát előre is köszönöm,

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Viktória,

a leírt esetben a 4 gyermek után felújításra igényelhető 7,5M Ft falusi CSOK összegéből nem kell levonni a korábban vásárláshoz kapott CSOK összegét. Így a teljes támogatási összegre jogosultak lehetnek, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. További információ: Falusi CSOK feltételek, igénylés

A falusi CSOK különbözet számításáról további információ: Ennyi falusi CSOK különbözet igényelhető korábban igénybe vett támogatás esetén

A falusi CSOK mellett ÁFA visszatérítésre is van lehetőség. A 27% ÁFA tartalommal kiállított számlák együttes ÁFA tartalma szintén visszaigényelhető.

Az elvégezni kívánt felújítási munkálatokról költségvetést (banki formanyomtatvány) kell benyújtani, amelynek legalább akkora összegről kell szólnia, mint amennyi a falusi CSOK ás ÁFA visszatérítés együttes összege.

Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük küldje el online ajánlatkérését.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple