Miért nincs lehetőségünk ÁFA visszaigénylésre?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Petra

Üdvözlöm!

Családi Otthonteremtési kedvezményt vettünk igénybe a férjemmel használt lakás vásárlására és korszerűsítésére. Jelenlegi költségvetésünk módosítva lett a kivitelező személy megváltozása miatt. A jelenlegi kivitelező a 2. Személy, aki elvállalta a munkálatokat és el is kezdte. A változtatás azért történt meg, mert az előző kivitelező visszamondta a munkálatokat. Teljes bekerülési költség 6.503.600,-Ft.

A probléma, amire szeretnénk megoldást találni a költségvetés Áfa része. A bank szerint nekünk kell önerőből az Áfa részt teljesítenünk, mivel azt az információt kaptuk, hogy nem kaphatjuk már meg az Áfa részt. A központtól is és az ügyintézőtől is azt a választ kaptuk, hogy áfa visszaigénylésre a jelzálogkölcsön és a CSOK összege miatt nincs lehetőség!

Azért Áfásan csináltuk, mert az ügyintéző azt mondta, hogy azt a részt is visszakapjuk! A munkálatokból semmit nem tudunk már visszamondani, mert a teljes bekerülési költséggel és Áfával számoltunk és így is lettek leadva a rendelések a munkálatokhoz! Ezzel az önerő résszel nem számoltunk, hogy nekünk kell kifizetnünk.

Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy ez hogyan lehetséges?
Ez ellen nem tudunk semmit tenni?

Köszönettel.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Petra,

nem ismerve a konkrét ügyletet és részleteket, ennyi információ alapján sajnos nem tudjuk megmondani mi lehet a gond. A tisztánlátáshoz az érintett bankfiók további tájékoztatását kérhetik.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple